Hol keressek munkát? Nem javasolt fokozott koncentrációt igénylő, balesetveszélyes, zajos munkahely! Ez a véemény jött a rehabilitációhoz. S (tudásbázis)
Hozzáteszem, stressz és frusztráció mentes is legyen....
A takarítás miért lenne ciki? Ha bírod. Én nem tudok létrázni, sem gugolni... csak fejmagasságba takarítani meg milyen?
Elcseszett egy dolog ez nagyon.
Nekem az van a papíromon,hogy komplex rehabilitáció szükséges,de komplex rehabilitáció nem javasolt.....na ezt a papírt én mélyen eltettem,tudom mire vagyok képes,olyan munkahelyet kerestem...Ugyanis eddig ezen a mondaton mindneki kiakadt,hogy MI VAN?...én takarítok..és akkor mi van?kapok fizetést,nem ciki ez....
De hogy neked milyen munka..gőzöm nincs...
Szia!
Megkaptam a határozatot,természetesen rehabilitálható vagyok,nagyon bátor húzásnak tartom tőlük,hogy korlátozásnak csak a balesetveszélyes, és a nehéz fizikai munkát írták...vállalják vajon a felelősséget az asztmámért,epilepsziámért,ill. az ebből eredő kárért?-itt főként saját testi épségemre, ill. a rám bízott eszközökre és munkára gondolok.Ők nem gondolnak:meleg,füst,por,vegyianyag,váltóműszak,fokozott pszichés terhelés,teljes műszak,teljesítménykényszer nem akadály.
Mi van,ha (komolyan,és nem alibiből) viszek orvosi igazolást,hogy nem bírom,ill. nem ajánlott?Ezt vajon elfogadják,vagy csak a saját szemüknek-és a kihívott mentőknek hisznek?
Köszönöm
Ildi
Ígen . Sajnos köteles vagy elfogadni. Ellenkező esetben semmi támogatás nincs.
Sajnos ma már "mindenki rehabilitálható"!!!
Szia!
Ezt ilyen részletesen leírják?Kíváncsi leszek az enyémre...akkor mehetek a rehab. tanácsadóhoz,nem tudod,hogyan lesz utána?
Köszönöm
Ildi
Sziasztok!
Én is rehabilitálható lettem,52%,a határozat még nem jött meg,de betegségeimből adódóan biztosan komoly korlátozások lesznek.
Le tudnátok ennek a folyamatnak a menetét?
Annyit tudok,hogy a Munkaügyi Központba kell jelentkezni...amit ott javasolnak(akár munka,akár tanfolyam)köteles vagyok elfogadni?
A következő felülvizsgálaton nem indulok hátránnyal,ha nem tudok semmit letenni az asztalra?
Félreértések elkerülése végett:én szeretnék dolgozni és tanulni is,de nem én vagyok a munkáltatók álma-sajnos
Ami biztos:sok állással járó,balesetveszélyes,nem monoton,minimális pszichés és fizikai terheléssel járó munka jöhet(ne) szóba,de ilyen szerintem nincs.Ja,és a váltóműszak sem ajánlott,a viszonylag gyakran jelentkező epilepsziámnak nem tenne jót.
39 éves vagyok,egyedül nevelem a gyerekemet,jó lenne dolgozni..
Eddigi végzettségeim:érettségi,könyv és zeneműbolti eladó,alapfokú számitógép kezelő.
Én megkérdeztem a kezelőorvosaimat(köztük a szívsebészt is,aki egy éven belül műteni fog,)egyértelműen azt mondták,hogy valami otthon végezhető,könnyű,nem monoton, és nem túl sok számítógép használattal járó munka jöhet szóba.
Szerintem ilyen nincs!
Köszönöm válaszaitokat
Ildi
Igen, ez így van! Ha TE nem tartod be magadnak, akkor a főnököd nagy ívben sz*rik rá! Neki az a lényeg, hogy az a "számára fontos" munka meglegyen. Az, hogy a te egészséged oda, ez nem érdekli!
Neked kell MEGTAGADNOD a munkát! Ezt törvény írja elő, és nyugodtan fenyegetheted vele!
A munkára meg annyi időt kell a drága főnöknek megállapítani, hogy az óránkénti 10 perces szünetekkel is határidőre kész legyen. Ha erre nem képes, akkor ALKALMATLAN vezetőnek!
Szerintem gőzük sincs, hogy ilyen munkahely nem létezik. Az összes kitételt figyelembe véve, a zárt osztály gumiszobája a megfelelő. (ez vicc volt) De szerintem nem lesz könnyű találnod bármilyent.
A szakmádnál meg az a gond, hogy ott már majdnem mindenhol számítógépen kell dolgozni - ami hő vibrációs terhelés. Viszont óránként kötelező szünetet tartani. Talán egy ilyent megpróbálhatnál, de ragaszkodj az óránkénti szünetekhez. Abból ne engedj, amikor ott az idő, abbahagyod, felállsz és kimész a teremből, ha lehet, akkor ki a levegőre. Nálunk 10 perc az engedélyezett óránként. Soha nem sikerült még megszakítanom a munkát - magamat igen.
Köszi, aranyos Tőled, de sajnos egyértelműsítve van a megfelelő helyen...:(
És akkor ezt figyeljétek meg: (megkerestem a papírt, hogy pontosan leírhassam)
"Fokozott balesetveszéllyel, hő vibrációs terheléssel, fokozott psychés terheléssel nem járó, éjszakai önálló, több műszakos munkarendet, forgó gépalkatrészek melletti magasban, létrán, állványzaton végzett munkát nem igénylő, könnyű fizikai, ill. szellemi munkakörben, csökkentett munkaidőben foglalkoztatható. Tanult szakmájában fent megadott rehabilitációs feltételek mellett foglalkoztatható."
(Tanult szakmám gép- és gyorsíró, érettségivel.)
De kérdem én: ha mégis lenne ilyen munka, 53 évesen engem vennének fel?!
Ez jó... szerinted van ilyen? Én is hasonló "ajánlást" kaptam a rehabomhoz. És még stresszmentes...
(Sztem ilyenek nincsenek is:(
További ajánlott fórumok:
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- A gondolat ereje - avagy mennyire hisztek abban, hogy ha csak jó dolgokra koncentráltok, akkor azok valóra is válnak?
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Hogyan tarthatnám titokban, hogy ne kerüljön a munkahelyembe?
- Örülnétek, ha a munkahelyetekre egy csokor rózsát küldene nektek valaki?
- Más munkahely is ilyen lehúzós mint a CBA?