Reflux tünetek (beszélgetés)
tavaly már volt nekem egy ilyen és akkor segített az esomeprazol, 1-2 hónapig szedtem. Akkor éhgyomorra vettem be ahogy javasolták, deakkor nem csúsztam így bele ilyen hosszan csak kezdődött akkor is folyamatosan tüneteltem akkor használt és elmúlt. most probáltam aug ban és éhgyomorra nehézlégzést okozott az is, a dokik szerint ha nem éhgyomorra veszi be az ember nem is hatásos,
Bocsánat nehezen találtam ide vissza, tényleg nem szoktam használni ezt a felületet.. Hát igazából nekem a tüneteim folyamatosan fennállnak, alig eszek valamit 64 ről, 50kg ra fogytam, folyamatosan torok összeszorulás, gyomorégés, éhes vagyok és étvágytalan egyszerre, nehézlégzés, égő érzet a nyelőcsövembe, feszít mintha tele lenne valamivel, hasi diszkomfort. cukrosat egyáltalán nem eszek, hiába a diéta nem akar elmúlni. Vashiányom is van eleve, de valanit tennem kell, Most volt egy téves normix kúrám is úgy érzem az fokozta a tüneteket és beleragadtam, most már fél éve tart ez az egész,azt mondják rá is panikolok a tünetetimre, de nem tudom szerintem pl a nehézlégzés érzet eléggé ijesztő és nem szeretnék életem végéig így maradni hogy így érzem magam és nem tudok enni ..
Volt igen gyomortükrözésem is, ott annyit mondtak hogy nyitva a gyomorszáj és refluxom van (laza cardia)
Gyomortükrözésen voltál? Mondjuk nem mindig mutatja ki a refluxot, akkor sem ha az összes tünet jelen van. A Ludea egyébként egy egész humánus, kíméletes savlekötő, de aki vérszegénységre hajlamos, annak vigyázni kell vele. Engem azért tiltott le róla az orvos, mert 3-asra vitte le a vasamat (10-től normális) azóta csak "tüneti" gyógyszereket vehetek be (Rennie, Gaviscon stb) mikor már annyi sav jön vissza, hogy köhögnöm kell. Ha nincs "sav", a vas sem tud felszívódni, így magyarázta az orvos.
Apám egy dl vörösborba keverte. Pezsgett, és sós ízűre változott, bőszen megitta. Gyanítom, inkább a bor kedvéért.
Az ecetes lötty borzasztó lehet, rosszabb mint a Gaviscon szirup, de biztos hatásos 😄 Hányás ellen nekünk gyerekkoromban ecetes cukrot adtak (1 evőkanál cukor + annyi ecet ami "eláztatja") , mindig bevált.
Mit jelent az h tulzoak a tuneteid?
Hogyan etkezel?
Nem mondtak alapveto tanacsokat?
Pl h fogyj vmennyit, ne fogyasssz tejet; kavet, teat, fuszereset foleg este.
Nekem pedig attól van, ha lefekvés előtt fűszeres valamit eszek. Az (első)-gyerekkoromban azt láttam a felnőttektől, h vízbe tettek egy kis ecetet, bele a szódabikarbónát, megkeverték, habzott, és gyorsan megitták.
Kipróáltam ecet nélkül, és szerintem az nem is kell bele. Nekem nagyon ritkán fordul elő.
Nem tudom, mit neveznek túlzó tünetnek. Én már több mint 10 éve küszködöm a reflux-szal, és minden savtermeléscsökkentő (nálam leginkább az Apo-Famotidin vált be), gyógytea, étkezésre odafigyelés stb. ellenére megvan. Úgy hiszem, nálam gyomorszájtágulat miatt nincs tökéletes záródás, ezért vissza tud áramlani a gyomorsav. De arra meg nem vállalkoznék, hogy ezt műtéttel korrigálják. Elleszek már ezzel.
Sziasztok! Régóta nem voltam itt aktív, de most beszèlgetnék kicsit a témában. Refluxom van de azt mondjàk túlzóak a tüneteim. Nem igazán értem akkor mi történik velem tulajdonkèppen. Hátha volt valaki más is így.
További ajánlott fórumok: