Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Receptek, konyhai praktikák, jó ötletek! fórum

Receptek, konyhai praktikák, jó ötletek! (beszélgetős fórum)


1 2 3
61. letka
2012. máj. 20. 22:49
Köszi, csodás tippek!
2012. máj. 20. 11:09

Csirke? :)


Felcsíkozni, gyros-fűszer keverékkel bepácolni, megsütni.

Sült krumpli, saláta hmmmm....:)))

59. Mazsinka (válaszként erre: 58. - Letka)
2012. máj. 20. 11:06
A csirkéből mást nem nagyon lehet csinálni, mint megsütni vagy megfőzni:) Ha más módon akarod feldolgozni, akkor is kell vele vacakolni, hiszen le kell darálni, göngyölni, formázni, ízesíteni, szóval ez macerásabb. Én sütőzacsiban szoktam elkészíteni, csak bedobálom a részeit a fűszerkeverékkel, és kész is gyorsan. Nem kell vele bajlódni. A mellét néha felkockázom, paradicsomos gombával, sajttal rakom le jénaiban, az isteni finom, ha úgy sütöd meg. Kirántani sosem szoktam, mert akkor sok a mosatlan edény utána, és a zsemlemorzsa nem hiányzik az életemből. Vagy meg is főzheted, és aztán salátákhoz adagolhatod a szétcsipedett húst. Jobb nem jut eszembe. Esetleg disznóságokkal készíts belőle kocsonyát.
58. letka
2012. máj. 20. 10:44

Sziasztok!

Mit lehet kezdeni egy csirkével, ha már unjuk sültcsirkét és lusták is vagyunk, tehát nem szeretnénk a kajával sokat vacakolni?

2011. ápr. 10. 18:25

Mindenféle kis mag,pl: rizs, bab,zsemlemorzsa, griz,füszerpaprika,felesborsó,gersli,aprómagvak,

aszalt gyümölcsök,mazsola,stb.


Amikor meg veszem azonnal beteszem a mélyhűtőbe egy napra, meg öli a benne levő kukacok csiráját,

és soha nem lesz molyod zsizsiked a kamrádban.



A hajkefe,fésü tisztitása nagyon egyszerü borotvahabot ráfujni és egymással dörzsölni.

2011. jan. 29. 21:44
Ha marad liszt, tojás, zsemlemorzsa panírozás után, összekeverem az egészet, teszek bele kevés tejet, és kanállal szaggatva, bő olajban kisütöm. Nagyon finom.
2010. ápr. 1. 10:36
a legfinomabb zsemlemorzsa, ha a zsemlét reszelitek:-) egészen különleges lesz a panir! Én is mindig daráltam, aztán paprika tv-én láttam! Alighogy megszáradt zsemit reszelt le és úgy panirozott!
2010. ápr. 1. 10:15
Zsemlemorzsát én így csinálok:megmaradt kenyér megszárítva,ledarálva húsdarálón,egy éjszaka be a mélyhűtőbe.
53. Adryca
2010. márc. 29. 12:02
Diabetikus tortát sütöttem. Kicsit volt keserű utóíze, mert picit túladagoltam az édesítőt, de ha nincs ez a kis bibi észre se lehetett volna venni, hogy nem cukorral készült. :)
52. c33bd8536b (válaszként erre: 51. - Adryca)
2010. márc. 25. 15:26
Szívesen.:)
51. Adryca (válaszként erre: 50. - C33bd8536b)
2010. márc. 25. 15:14
Szuper vagy köszi! :)
50. c33bd8536b (válaszként erre: 44. - Adryca)
2010. márc. 25. 15:07

Igen.

6-8 nagy bodzavirág, 6 l víz, 1 kg cukor, két nagy citrom karikára vágva, egy evőkanél citromsó. Mindent beleteszek egy nagy uborkásüvegbe, és néha kavargatom, hogy felolvadjon a cukor. 2-3 nap múlva leszűröm. Tovább ne tartsd, mert hajlamos megnyúlósodni. Miután leszűrted, hűvös helyen kell tartani!

Ami nem fogy el 5-6 nap alatt, az kezd pezsegni.

49. Adryca
2010. márc. 25. 10:50
Összekevered a sóval, üvegberakod azt lefebeb 2 réteg celofánnal, a 2 réteg közé pedig rakj szalicilt.
48. Adryca
2010. márc. 25. 10:48

Szia!

Szóval a házi ételízesítő: ez olyan 6 befőttesüvegnyi

1,5 kg répa

1 kg petrezselyemgyökér

1 kg paprika

20dkg vöröshagyma

20 dkg pari

20 dkg karfiol

20 dkg karalábé

40dkg zellergumó

2 fej fokhagyma

1 csokor petrezselyemzöldje

1 csokor zellerzöldje

50 dkg só


Minden megmosol, apaprikát kimagozod, és mindent ledarálsz húsdarálón

2010. márc. 24. 08:48
köszi
46. Adryca (válaszként erre: 45. - C5c40ee1f9)
2010. márc. 24. 08:35

Van 2 receptem, de még nem próbáltam.

Este előkeresem a recepteket és megírom.

2010. márc. 24. 08:30
Házi ételízesítőt készít valaki?
44. Adryca
2010. márc. 24. 08:26
Bodzaszörp és bodzapezsgő receptet tud valaki?
43. sztolyka (válaszként erre: 41. - Adryca)
2010. márc. 19. 08:43
Nagyon szívesen.
42. c33bd8536b (válaszként erre: 17. - Adryca)
2010. márc. 19. 08:27
Ne idegenkedj tőle, sokkal könnyebb is dolgozni vele. Soha nem csomósodik össze. Szűrni sem kell!
41. Adryca (válaszként erre: 39. - Sztolyka)
2010. márc. 19. 08:20
Megnézegetem a receptjeit. Köszi! :)
40. Adryca
2010. márc. 19. 08:19
Tudtátok, hogy a rántottsajtot nem szabad lisztbe forgatni? Most olvastam, hogy tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa -ez a panírja. Ezr kipróbálom!
39. sztolyka (válaszként erre: 38. - Adryca)
2010. márc. 19. 08:12

Pné Veronika receptjei között azt hiszem van házi ketchup.

Ajánlom figyelmetekbe,én sok receptet gyűjtök tőle.

38. Adryca
2010. márc. 19. 07:44
Szia! Ketchupot régen mi is csináltunk, nagyon finom volt. Most én is elhatároztam, hogy megpróbálkozok majd vele. Még én sem csináltam ilyesmit. Szőlőt is szeretnék majd. :)
37. c5c40ee1f9 (válaszként erre: 35. - Adryca)
2010. márc. 18. 12:07

szia!

idén én is szeretnék lekvárt csinálni, meggyből meg barackból. Szeretnék paradicsomlevet, málnaszörpöt és ketchupot is csinálni, még életembe nem készítettem:)

36. Adryca
2010. márc. 17. 13:18

Sziasztok!

Ma köleses paprikáskrumpli volt az ebéd.

Még nem ette soha kölest, de mivel nagyon jótékony eldöntöttem beépítem az étkezésembe.


Szoktatok készíteni köleses ételeket?

35. Adryca
2010. márc. 16. 19:37

Szoktatok befőttet készíteni? Vagy ez már nem "divat"?


Én szeretnék idén olyan szilvalekvárt csinálni amit a sütőben készítenek. :-D

34. sztolyka (válaszként erre: 31. - Sztolyka)
2010. márc. 16. 12:54

Én csak azért írtam be ide ezt a linket,mertén személy szerint jót röhögtem és nagyot is néztem.

Egyébként nekem sincs jegem,de nekem jó a hagyományos pucolás is.

Ebben a hidegben biztos nem nyúlkálnék a jeges vízbe.

33. Adryca
2010. márc. 16. 11:55

Van egy jó receptem:


Mustáros husi Adrimódra! :)

30-40 dkg csirkemellett kockáravágok, és összekeverem 2 kisdoboz tejföllel és kb egy nagytubusos (nem flakon) mustárral ( de ízlés dolga). A tepsi aljára burgonyát karikázok, (kb fél cm vastagra szoktam vágni) a burgonyát kicsit megsózom, majd ráöntöm az előbbi keveréket. kb 30-40 percig sütöm. Megszoktam szúrkálni a krumplit és ha puha akkor oké. Legvégül füstöltsajtot reszelek rá, amikor ráolvadt a sajt kész is!

Nagyon fini! :-)

2010. márc. 16. 11:08

:))))

Hááááááát a nyelvet nem igazán értettem,de ezt én is hallottam már,mármint a jeges vizes.Csak nekem nincs itthon mindig jég,azért írtam a hideg vizet:))))

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook