Receptek, konyhai praktikák, jó ötletek! (beszélgetős fórum)
Csirke? :)
Felcsíkozni, gyros-fűszer keverékkel bepácolni, megsütni.
Sült krumpli, saláta hmmmm....:)))
Sziasztok!
Mit lehet kezdeni egy csirkével, ha már unjuk sültcsirkét és lusták is vagyunk, tehát nem szeretnénk a kajával sokat vacakolni?
Mindenféle kis mag,pl: rizs, bab,zsemlemorzsa, griz,füszerpaprika,felesborsó,gersli,aprómagvak,
aszalt gyümölcsök,mazsola,stb.
Amikor meg veszem azonnal beteszem a mélyhűtőbe egy napra, meg öli a benne levő kukacok csiráját,
és soha nem lesz molyod zsizsiked a kamrádban.
A hajkefe,fésü tisztitása nagyon egyszerü borotvahabot ráfujni és egymással dörzsölni.
Igen.
6-8 nagy bodzavirág, 6 l víz, 1 kg cukor, két nagy citrom karikára vágva, egy evőkanél citromsó. Mindent beleteszek egy nagy uborkásüvegbe, és néha kavargatom, hogy felolvadjon a cukor. 2-3 nap múlva leszűröm. Tovább ne tartsd, mert hajlamos megnyúlósodni. Miután leszűrted, hűvös helyen kell tartani!
Ami nem fogy el 5-6 nap alatt, az kezd pezsegni.
Szia!
Szóval a házi ételízesítő: ez olyan 6 befőttesüvegnyi
1,5 kg répa
1 kg petrezselyemgyökér
1 kg paprika
20dkg vöröshagyma
20 dkg pari
20 dkg karfiol
20 dkg karalábé
40dkg zellergumó
2 fej fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöldje
1 csokor zellerzöldje
50 dkg só
Minden megmosol, apaprikát kimagozod, és mindent ledarálsz húsdarálón
Van 2 receptem, de még nem próbáltam.
Este előkeresem a recepteket és megírom.
Pné Veronika receptjei között azt hiszem van házi ketchup.
Ajánlom figyelmetekbe,én sok receptet gyűjtök tőle.
szia!
idén én is szeretnék lekvárt csinálni, meggyből meg barackból. Szeretnék paradicsomlevet, málnaszörpöt és ketchupot is csinálni, még életembe nem készítettem:)
Sziasztok!
Ma köleses paprikáskrumpli volt az ebéd.
Még nem ette soha kölest, de mivel nagyon jótékony eldöntöttem beépítem az étkezésembe.
Szoktatok készíteni köleses ételeket?
Szoktatok befőttet készíteni? Vagy ez már nem "divat"?
Én szeretnék idén olyan szilvalekvárt csinálni amit a sütőben készítenek. :-D
Én csak azért írtam be ide ezt a linket,mertén személy szerint jót röhögtem és nagyot is néztem.
Egyébként nekem sincs jegem,de nekem jó a hagyományos pucolás is.
Ebben a hidegben biztos nem nyúlkálnék a jeges vízbe.
Van egy jó receptem:
Mustáros husi Adrimódra! :)
30-40 dkg csirkemellett kockáravágok, és összekeverem 2 kisdoboz tejföllel és kb egy nagytubusos (nem flakon) mustárral ( de ízlés dolga). A tepsi aljára burgonyát karikázok, (kb fél cm vastagra szoktam vágni) a burgonyát kicsit megsózom, majd ráöntöm az előbbi keveréket. kb 30-40 percig sütöm. Megszoktam szúrkálni a krumplit és ha puha akkor oké. Legvégül füstöltsajtot reszelek rá, amikor ráolvadt a sajt kész is!
Nagyon fini! :-)
:))))
Hááááááát a nyelvet nem igazán értettem,de ezt én is hallottam már,mármint a jeges vizes.Csak nekem nincs itthon mindig jég,azért írtam a hideg vizet:))))
További ajánlott fórumok:
- Reformkonyha - élelmiszerek, receptek, praktikák
- Hogyan lehet takarékoskodni otthon? Praktikák, ötletek...
- Fözés-Mit és hogyan fözzünk, ötletek, praktikák!!
- Milyen konyhai praktikákat alkalmazol?
- Tudatos jövőtervezés-házi praktikák, tanácsok, ötletek, sütés-főzés-háztartás
- Ostyasütő géphez recepteket, praktikákat várok!