Milyen konyhai praktikákat alkalmazol? (beszélgetés)
Ha dunsztolni kell valamit, a sütőbe teszek egy tepsit arra rakom az üvegeket, szorossan egymás mellé és be csukom az ajtaját . Másnap a polcra helyezem. Igy nem foglal helyet.(Nem kell begyujtani a sütőt)
A májat mindig besózom mert akkor a máj nagyon szépen kivlágásodik és finom puha lesz.
A fadeszkára egy kis mosogatot nyomok, majd fémsurulóval jól át dörzsölöm, és forró vizzel azonnal lemosom száritom (Nem szabad a faárut áztatni)
A késeim mindig élesek mert veszek egy vagy 3 élű vagy gömbölyű reszelőt, és ha nem vág akkor egyszer kétszeráthuzom a reszelővel és borotva éles lesz.
Ha vásárolok magos dolgokat rizst, grizt, babféléket,diót, mogyorót, mazsolát egy szóval amit szeretnek a molyok és a zsizsikek,a megvásárolt árut az nap 24-óráig a mélyhűtőbe rakom. Majd másnap a helyére rakom a polcra zárható üvegekbe vagy dobozokba, soha nincs molyos grizem vagy füszerpaprikám.
Ha nylon harisnyát vásárolok beáztataom és nylon zsákba teszem a mélyhütőbe másnap kiengedem száritom és igy használom nehezebben szaladnak fel a szemek.
én+törlőkendőket tudok: ablakpucolás,vízkő,zsír mindnet leszednek-melegvíz segítségével!!! csomó vegyszert+lehet spórolni+papírtörlőt!!! van kozmetikai kendő is-imádom !! csak víz és szépen leszedi a sminket !!! nem kell többet sminklemosó vatta!!
nézzétek+a naplómba mindig rakok fel képeket!!
www.vixi.co.hu
10 dkg mandula, amit már lehéjaztam (forró vízzel leöntöm és kis idő után ki tudom nyomni a héjából.)
Kicsit megszárítani és nagyon finomra megdarálni.
10 dkg porcukorból 5 dkg-ot simán belekeverni, a másik 5 dkg.ból 1/2 dl vízzel szirupot főzni, kicsit hűlni hagyni, csak hogy a kezed elbírja,jól összegyúrni és színezni. Fóliába csomagolva hütőszekrényben sokáig eláll. Ha a lányom segít, teszek fel képet a műveimről.(Na nem cukrászdai,de természetes és finom)
A bodzától sötét rózsaszínű lesz.
Sajnos kékre nincs.Marad a cukrász színezék.
A bodza bogyóból készítek színezőt.Leturmixolom, és átszűröm, lefagyasztom kis adagokba.
Vagy felfőzöm, átszűröm és kis adagokba megy a fagyóba. A színes cukormázhoz 2 ek kell belőle,20dkg cukorral, 2 ek olajjal simára keverni és fényes mázt kapunk,a sütik tetejére.
Én már évek óta nem dunsztolok semmit. Forrón üvegekbe teszem (lekvár, befőtt), rácsavarom és lefelé fordítva hagyom 5-10 percig. utána viszem a kamrába a polcra.
Ja, Oetker befőtt tartósítót használok befőtthöz, és lekvárhoz pedig a 3:1 zselét.
Befözésnél dunsztoláshoz hütőtáskát használok,természetesen hütőaku nélkül.
1 hütőtáskába 12 nagy üveg fér,24 órát hagyom benne.
További ajánlott fórumok:
- Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától?
- Fűtési gondok, rezsicsökkentés - milyen spórolást alkalmazol?
- Milyen fogfehérítési praktikák és kezelési módok vannak?
- Vajon miért vonzóbbak a fehér köpenyes vagy művész férfiak, mint mondjuk az irodai alkalmazottak? Nektek milyen típusúak a zsánereitek?
- Milyen éhségcsökkentő praktikák vannak?
- Receptek, konyhai praktikák, jó ötletek!