Fűtési gondok, rezsicsökkentés - milyen spórolást alkalmazol? (beszélgetés)
Igen, csak ezzel. Nyitott ajtó van jelenleg, aztán ha kevés lesz, akkor veszünk valami elektromos panelt.
A lakásunkba sem volt fűtés a fürdőnkbe, ott is bírtuk.
Én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz, ha hidegebb lesz.
Csak ezzel az inverteres klímákkal megy a fűtés?
Fürdőszobákban mivel oldjátok meg?
Eddig szerencsére enyhe volt az idő.
Az igazi próba akkor lesz, ha bejön a hideg.
Igen, pont ezért írtam, hogy még nincs túl hideg.
Majd kiderül. Ha annyiból megúszom, mint a lakásban volt, már örülök.
Fűtés klímával.
Gondoltam leírom az első havi tapasztalatot.
Még nincs túl hideg, de mennek a klímák.
4 db inverteres (fűtésre optimalizált) klímánk van. 2 db 3,5 Kw-os és 2 db 2,5 Kw-os. A ház 120 nm-es.
Mind a 4 megy éjjel és nappal is. Van olyan, hogy kikapcsoljuk, mert nyitva vannak az ajtók a felújítás miatt, de szinte mind a 24 órában fűtenek.
Jellemzően 22 fokon.
A klímák mellett minden árammal működik, azaz bojler (120 literes), főzőlap+sütő, mosogatógép+2 mosógép, az egyikkel szárítok is, valamint a szokásos 3-4 TV, 3-6 laptop, világítás.
A felújítás miatt különböző gépek is (keverő, flex, fúró, véső, stb), illetve a még szokásos konyhai gépek (kávéfőzők, grill, stb.)
Így az első teljes hónapunkban 619 kw-ot fogyasztottunk, ami az mvm-es ügyintéző szerint 210 Kw 38 Ft, ami 7980 Ft + 409 Kw 70 Ft, azaz 28.630 Ft
Összesen: 36.610 Ft.
Azt gondolom, hogy nem lesz rossz.
A hétvégén kap szigetelést a házunk, ami remélhetőleg még segít kevesebbet fogyasztani.
Ha 40 ezerből megúszom a fűtéses hónapokat, akkor már jobb, mint a lakásban volt, hiszen ott a gáz havonta 60 ezer volt+villany 8 ezer, azaz 68 ezer, így megspórolok kb. 28 ezret.
A lakossági távfűtés árát
fogják emelni szerintetek?
Vagy a hőt veszik lejjebb?
Sok mindent hallani mostanában....
De a kérdésre válaszolva, mi fejlesztünk, tovább. A ház cca 20-22 éves, akkori csúcstechnológiával (szigetelés, nyilászárók, eleve bővíthetőnek tervezett rendszerek) és folyamatos karbantartással. Ez kap most napelemet és egy böhöm nagy hőszivattyút (nem tudom a teljesítményeket, de nagy, én csak annyit látok hogy elcsúfítanak ezek a carok mindent). Mindezt úgy kialakítva, hogy a jövőben még tovább lehessen bővíteni pl energiatárolásra is képes rendszerrel, mert az már most is látszik hogy a visszatáplálás nem biznisz.
De elismerem ez qrvára zsebbenyúlós mutatvány. Mivel férj mindent kp kicsenget így van kedvezmény is, meg gyorsaság is, de aki pályázatra vár... hááát
Ez ennél sokkal de sokkal összetettebb. A föld árverés az a világ egyik legnagyobb találmánya volt, hogy kell célzottan, jó PR-ral magánkézbe adni totál bukóban a közvagyont, úgy hogy a többség még tapsoljon is hozzá.
Aki tényleg maga, kiscsaládja gazdálkodik, néhány 10 hektárig (de ez a réteg gyakorlatilag megszűnt, a nagyok megették) ott tényleg licit ment és piaci ár, egymásnak toltál fel az árakat.
De a számottevő területekre már jelentkezni is csak az tudott, akinek nagy pénze volt, még ha hitellel is, de ha hektárra visszaosztod ott carér-hugyér, licit nélkül mentek el a földek. Erősen működött a gentlemen's agreement is.
Ezt most miért vetted magadra?
Olvasd el, hogy Mimóza kikről ír.
Aktív dolgozókról, akiknek van x képesítésük és büdös nekik a meló, közben meg tartják a markukat, mert nem dolgoznak.
Nem a nyugdíjasokról és azokról beszélek, akik dolgoznak, mindegy mit, csak keveset keresnek.
Tehát, eszembe se jutott, hogy te dolgozz!
Nálunk 23 fok van, de néha fázom 🤣
Jól tartja a meleget a ház szerencsére 🙏
Gázzal fűtünk, de néha begyújtunk a kandallóban.
Remélem, holnap jönnek a klíma szerelők és már lesz fűtésünk.
És remélem, hogy megfelelő lesz.
A nappaliban van cserépkályha, több, mint egy hete majdnem minden nap begyújtottam. Két napja megy a cirkó, de csak este kb. 6-8-ig.
Rendeltünk tűzifát, kb. februárra ígérték, hogy sorra kerülünk.( Leghamarabb jövő ősszel fűtünk vele, ha kiszárad addig.)
További ajánlott fórumok:
- Vajon miért vonzóbbak a fehér köpenyes vagy művész férfiak, mint mondjuk az irodai alkalmazottak? Nektek milyen típusúak a zsánereitek?
- A párom nem bírja a légkondit és amúgy is a rezsicsökkentés...
- Milyen konyhai praktikákat alkalmazol?
- Egyéni vállalkozó vagy alkalmazott?
- Mit tennél ha az egyik alkalmazottad folyton beteget jelent, de nincs is semmi baja?
- Ha egy alkalmazott ostobán viselkedik a postán veled szemben, tennél panaszt?