Rakott krumpli cserépedényben (beszélgetés)
Egyértelmű a hangulat, a névtelen kérdésfeltevő azt is a támadásnak veszi, amit nem kellene.
A válaszolók meg nem tudják értelmezni a kérdést, pl. a zománcos cserépedényt sem áztatjuk, és így nem is gőzölög, mármint az étel saját páráján kívül...
Mennyire vagy otthon a főzés tudományában?:)
Én éppen a húsféléket sütném elő egy ilyen rakott variációban. Minden más hamarabb fő és puhúl a húsnál - esetünkben a kolbásznál.
A cserépedények sem egyformák. Pl, néha én ezt használom, mert mióta a kedves feleségem elhúnyt, kisebb adgot főzö. Ez nem zománcozott.
Micsoda paprikás lett a hangulat?
Vajon miért?
Nem értem!!!!
Én egy nagy pohár tejfölbe keverek egy nyers tojást, valamint sót és borsot. Ezt öntöm a tetejére.
Elég!
+ persze a beáztatott cserépedény kigőzölgése!
Én nyers krumpliból szoktam készíteni az ilyen edényben!!!
Ha érdekel, kérdezz!
Ne felejtsd el, hogy mielőtt a sütőbe teszed az edényt, vízben kell áztatni 20-30 percet!
Az első használat előtt többet!!!
Mivel hideg sütőből kell indítani (az edény miatt!) ezért a felmelegedés + egy órára lehet számítani!
Legalábbis nyers krumpliból...
:))
Én meg már 10 évesen főztem,mindent is.kulák családból származok,mentek a jószágokhoz és földekhez.
ennyit kérdeztem mi a különbség cserépedény és sima sütés között.
de megbántottál,és a kérdésemnek mi köze hogy nick vagy anonim?
hagyjuk,végül is finom lett,sikerült.megették a gyerekek.unokák
Lehet rosszul gondolom, de valamikor mindenki volt friss regisztrált, még te is.
Ettől lenne valaki gyanús?
"Gondolom fiatal lehetsz még kedvesem,"
Nem állt szándékomban megbántani téged.
Csak magamból indultam ki.
Én 12 évesen csináltam az első rakott krumplimat egyedül.
Ha jól olvasom, Te most 62 vagy.
Jól gondolod, fiatalka vagyok még, de már én hetven feletti.
Gondolom fiatal lehetsz még kedvesem,én már nyugdíjasként nem tudom ezeket az új dolgokat.nevess ki nyugodtan,lelked rajta.nem akarok másik fórumot mert valószínű azt is elrontanám.
Édesapám egykor a kis emlékkönyvembe csak annyit írt: gondolj rám 2050-ben....
Tudod mi még így nőttünk fel,internet és telefon nélkül.minden jót neked!
Egy 3 unokás nagymamamától
Nick név azt sem tudom mi az,én írtam egy kérdést automatikusan megjelent,én nem azért kérdeztem hogy probléma legyen.
A fiam pedig 36 éves kedvesem...
Örülök, hogy sikerült.
Jó étvágyat.
Nem a receptet kérdeztem,de jár neked a hatalmas taps!
Bevallom 62 évesen életemben először csináltam cserép edényben,köszönöm nagyon finom lett!
Mélázzál magadon szerintem,mert bár "ketten tetszikelték"az irományodat,de téged minősít...........
Nálunk is előfőzöttből készül.
Nem tudom elképzelni, hogy a tojást 1-2 órán át süssem még, plusz mennyi tejföl kell így bele, ha azt a nedvességet szívja fel puhulás közben a krumpli..
Ha minden alapanyag főtt, akkor sokkal kevesebb idő kell neki. De vannak akik a tojást megfőzik, de a krumplit nyersen teszik bele, és nem előmelegitett sütőbe készítik.
Mert ugye felvidék, alvidék, Dunán túl Tiszán túl, Matyóék, stb...., városok, és ahány ház annyi szokás.
Fiamtól kaptam egy zománcos cserép edényt fedővel,így ma rakott krumplit sütök benne.
Mindent előfőztem hozzá,csak a kolbászt tettem bele nyersen.
Mennyi ideig süssem,hogy biztosan puha legyen?
További ajánlott fórumok:
- Rakott krumplihoz szeretnék tippeket
- Rakott krumplit előkészíteni, majd hűtőbe rakni pár órára lehet szerintetek, és este megsütni?
- Rakott krumpli - mindenki megfözi elötte a krumplit? Van aki nyersen teszi a tepsibe?
- Lehet nyers krumpliból is rakottkrumplit csinálni, vagy mindenképp elő kell főzni?
- Vega rakott krumplit csinálok: krumpli, brokkoli, túró+tejföl, tetejére sajt. Illik bele az apróra vágott, olajban párolt hagyma?
- Főztem hat tojást rakott krumplihoz, abból egy büdös volt. Pont annak a felét ette meg a kisfiam. Lehet belőle baj?