Rakott krumplihoz szeretnék tippeket (beszélgetős fórum)
Én mindig úgy csinálom,hogy pörkölt alap+szalonnakocka,összepirítva,2 féle kolbász(lecsó+füstölt,ez megy a tojásos krumplira,a tetejére meg besamel,megszórom reszelt sajttal+tálalás előtt friss zöldpetrezselyemmel.:)Nyami!Így biztos nem száraz egyáltalán!:)
a napokban én is készítettem :)
Ez se kutya :) Már nyeltem is egy nagyot.
Egyetértek én is mindigígy csinal..pont ma azt csinaltam..
Ha van otthon húsos füstölt szalonna, kis kockákban serpenyőben lepirítani és a kisűlt zsírral a krumpli közé rakni plusszban a többi hozzávaló mellett.
Nagyon jól hangzik. Esküszöm kipróbálom! Imádom én is a rakott krumplit. :)
ja és a krumplit mindig előre megfőzöm.
Én a tejfölbe nyers tojás sárgáját keverek. Nem spórolok a tejföllel, bátran, jó sokat teszek bele. Nagy méretű, ovális alakú tálban készítem, 1 liter tejfölt adok hozzá és 4 tojás sárgáját teszek bele. A virsli alapból meghatározza nálam a rakott krumplit, kizárólag a legdrágább, csupa hús virsliből készítem. Én kolbászt nem rakok bele, csak ha vendégek is jönnek, mert én nem szeretem. A sorrend nálam: kerekre vágott krumpli, sok virsli karika, sok főtt tojás karika, sok reszelt sajt, bőven tojássárgájás tejfől, a jó zsíros tejfölből és ha meg akarom bolondítani (főleg, ha fiatalok jönnek vendégségbe), akkor ananász darabok - ettől még mindenki vágott egy hátast, senki nem gondolná, hogy mennyire összeillik a rakottkrumpli és az ananász íze - és ezt a sorrendet folytetom, amíg meg nem telik a tál. A tetejénmindig sok tejföl és még több reszelt sajt van.
A lényeg, hogy tocsogjon!!!
Úgy lesz jó szaftos, ha a kolbászkarikákat előre kisütjük olajban, és ezt keverjük a tejfölbe. Nagyon jó így.
Sziasztok ! Most aztán annyi finomságról olvastam,hogy éhes lettem. maradt még a déli rakott krumplimból,megyek és melegítem. szép estét mindenkinek.
Én a tejfölt összekeverem egy nyers tojással, teszek bele ételízesítőt is. A krumplit, kolbászt, főtt tojást ebbe a tejfölös masszába forgatom bele, irány a tepsi, és jót eszünk, mert nem "száraz", hanem jó szaftos.
Nalam olajozott tepsibe, jenaiba krumpli, tojas, kolbasz, tejfol, krumpli, tojas, kolbasz, tejfol, pici olajkrumpli, tejfol. Sozva, picit borsozva.
Én is főtt krumpliból csinálom.Főtt tojás, kolbász, néha csirkesonka, tetejére tejföl+vegeta, néha teszek még rá egy kis húsos szalonnát/bacont vagy sajtot.Nagyon fini úgy is.
Én is főtt burgonyából készítem,de nem rakok bele főtt tojást!Hanem egy nagy doboz tejfölben elkeverek 3-4 tojást,sót, borsot aki szereti,és ezzel locsolom le.Így egy habos réteg lesz benne ha megsül.A tetejére szoktam időnként szalonnát,
vagy reszelt sajtot tenni.
Szia!
Én is héjában főzöm a krumplit. Vékonyra szelem rétegesen. A 2 krumpli réteg közé én főtt tojást, hagymát és kolbászt teszek. Általában 2 tejfölt szoktam 1 kicsi doboz főzőtejszínnel elkeverni és ezt teszem a tetejére. Így nem fog kiszáradni másnapra sem. Isteni finom... Ja és a reszelt sajt is finom a tetején! :) Nyami-nyami
Nálam ma is rakott krumpli volt. Héjában főzöm,sós vízben. Vékonyra szeletelem és úgy sorjázom. Füstölt kolbászt használok. Rá teszek egy sor előre lesózott hagymát, majd a tojást. A legtetejére öntöm a tojással elkevert tejfölt. Még finomabb ha megszórod a tetejét reszelt sajttal.
Meg kell főzni a krumplit, fólia a tetejére majd úgy a hűtőbe és nem lesz barna.
Nekem az a praktika vált be "szárazság" ellen, hogy csinálok egy kevés besamell mártást amit összekeverek a tejföllel majd rácsurgatom a krumplira. A mártás bemegy a krumpli rések közé és finom szaftos lesz még másnap is :)
Én egyszer a héjában főtt krumplit kicsit korábban zártam le, mint kellett volna. Tehát a krumplim félig nyers volt még. És még így sem sült át, kemény maradt, szar lett az egész valamiért. :(
Arra érdemes figyelni, hogy nagyon vékony szeletben menjen bele, nehogy túl ropogós maradjon, az zavaról lehet. Aki szereti a hagymát, annak szerintem így is ízleni fog. :)
A tetejére terítek szalonnát , ha bacont , akkor a félig sült krumplira , h ne égjen meg , de a sült szalonna a tetején isteni ízt ad hozzá , mindenféle rakottnak ngyon jó ízt kölcsönöz , éppúgy , mint a reszeltsajt .
A nyers krumplis változat sokaknak azért nem ízlik, mert nemlég puha, szaftos a végeredmény. Ezért kell 3 dl tejet aláönteni és úgy sütni lefedve, majd megpirítani. Érdemes kipróbálni!
En is fott krumpli parti vok es ramegy egy nagy tejfol meg egy naturjoghurt is, hgy jol tocsogjon, egy nap allas utan ugyis felsziv a buri mindent. :)
Nyers krumplival nekem se jött be. Maradok annál a verziónál, hogy megfőzöm a krumplit.
Ettem már úgy is, hogy az aljára és közé tettem szalonnát és hagymát is, ja és persze a tojás, kolbász sem maradt el. Így is nagyon finom.
Nekem a nyers krumplis nem jött be..Inkább főtt krumplival csinálom..S akkor össze lehet állítani előző nap, hűtőbe be, s másnap sütni...;)
De jól hangzik..Kipróbálom én is :D
Én szoktam még bele karikázni paradicsomot és hagymát is. A tetejére sajtot teszek, alufólia alatt sütöm és a fóliát csak az utolsó pár percre veszem le, így a sajt szépen megpirul rajta.
és még milyen mennyei a bolognai szószos nokedli. A tetejére egy kis sajt és összesütve :)
Mi bolognai alapporral készítünk darálthúsból egy adagot. Főtt krumpli karikázva, főtt tojás felkarikázva, bolognais darált hú, megint egy réteg krumpli, majd jó sok tejföl. Be a sütőbe, mennyei!! :D
Mi nem kolbásszal csináljuk, hanem darált hússal, így sokkal kiadósabb. A húst hagyman megpirítani, felfűszerezni. Aztán egy sor krumpli, hús, főtt tojás, krumpli stb amíg el nem fogy a hozzávaló. A tetején a tejfölt pedig egy egész tojással kikeverjük, és akkor nem túrósodik össze, szépen lehet vágni :-)
További ajánlott fórumok: