Rakott Karfiol recept
30 perc
A Rakott Karfiol hozzávalói:
10 dgk rizs
80 dkg karfiol
30 dkg füstölt főtt sonka
2 tojás
petrezselyem
3 dl tejföl
2 dkg vaj a tál kivajazásához
A Rakott Karfiol elkészítési módja:
A rizst a szokásos módon megfőzzük.Közben a karfiolt rózsáira szedve sós vízben puhára főzzük.A sonkát csíkokra vágjuk és összekeverjük a rizzsel.Hozzákeverünk 1 tojást.Izlés szerint só,bors,petrezselyem. Kivajazunk egy hőálló tálat,az aljába rakjuk a karfiol felét,rá a rizses tölteléket,majd a karfiol másik felét és a sütőben 20 percig sütjük. Közben a tojást elkeverjük a tejföllel és a 20 perc eltelte után a karfiol tetejére kenjük.Visszteszük a sütőbe és megpirítjuk.
Kínálhatunk még mellé tejfölt.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ALLICS, 2008. márc. 2. 19:13
A rakott karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.