Rakott sült recept


1.5 kg burgonya
10 vékony szelet karaj/csont nélkül/
0.5 kg gomba
1 pohár tejföl
1 nagy fej hagyma/vagy két kissebb/
2 dl olaj
kevés liszt
annyi zsír amivel a tepsit kikened
só
A Rakott sült elkészítési módja:
A karajt nagyon vékonyra kiverem és besózom megtisztítom a gombát felszeletelem.A burgonyát megmosom és felteszem főzni.Amíg a burgonya megfő megpárolom a gombát, lisztbe forgatom a húst és hirtelen átsütöm.A hús zsiradékába beleöntöm a doboz tejfölt összerottyantom.Amikor kész a burgonya meghámozom,és kb 0.5cm vastag szeletekre vágva lerakok egy sort a kizsírozott tepsibe, megsózom rákarikázom a hagymát,/mindenhova jusson/ a húst a tetetén sorba rakom erre borítom a gombát. Még egy sor szeletekre vágott burgonyával befedem megsózom, és ráöntöm a tejfölös zsiradékot Fóliával lefedem és 180 fokon sütöm kb 40 percig. Leveszem a fóliát és addig sütöm amíg a teteje megpirul, itt a sütő hőfoka lehet 200 fok
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: nitán, 2008. márc. 1. 19:27
A rakott sült elkészítési módja és hozzávalói.