Rafaelo recept
30 perc
A Rafaelo hozzávalói:
1,5dl víz,35dkg kristálycukor,25dkg vaj,40dkg tejpor 20dkg kókuszreszelék
tetszés szerint mandula
mogyoró vagy dió plusz kókuszreszelék a beforgatáshoz.
A Rafaelo elkészítési módja:
A vizet felforraljuk a cukorral,közben állandóan keverjük.Ebben a szirupban felolvasztjuk a vajat, de a tűzről le kell venni.Addig keverjük, míg a vaj elolvad.Ezután a masszát hagyd kihülni, majd keverd hozzá a tejport és a kókuszt.Langyos helyen hagyd állni egy órát, majd formálj gombócokat belőle, amibe mogyorót, diót, mandulát teszel tetszés szerint.A golyókat kókuszba forgasd bele, és máris ehető.
A mogyorót és a mandulát felhasználás előtt tedd forró vízbe és húzd le a héját.Ehhez az édességhez a kávétejpor nem jó.A nagyáruházakban lehet tejport venni, 1kg-os kiszerelésben, én a METRO-ban szoktam ezt megvásárolni.Legtöbbször sovány tejporból készítem.
Az íze olyan mint a bolti, csak sokkal olcsóbb.A fiam és a férjem pillanatok alatt elpusztítják, és nagyon örülnek ha ilyet készítek.Ajándéknak is jó.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vazsu, 2008. nov. 11. 19:49
A rafaelo elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.