Putty recept

Elkészítési idő 30 perc

A Putty hozzávalói:
20dkg liszt
15dkg margarin
1 tojás
kevés cukor
kis tejföl (a tésztába ha kell lazitani)
lekvár


A Putty elkészítési módja:
Lisztet margarint a tojássárgáját & a kevés cukrot jól összedolgozzuk, ha kell lazítani, akkor pici tejföl. Golyót formázunk közepébe lukat csinálunk, pofával belemártjuk a tojásfehérjébe közepébe lekvárt teszünk. 10perc alatt készre sütjük forró sütőbe kb 160-170fokon.

A lukat én a mutatóujjammal szoktam belenyomni mást hallottam h a fakanál nyelét nyomja bele.Lekvárból mi szinte mindig barackot használunk azzal ízlik a legjobban. Minnél több napot áll annál finibb. 2hétig simán elvan, tehát lehet előre dolgozni ha vendégeket vársz!
Hogy mért putty a neve? Mert pitty putty kész van.:-)
Jó étvágyat!


Olyan recepteket osztok meg Veletek, amit rendszeresen Én is elkészítek!!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A putty elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook