Putty recept


20dkg liszt
15dkg margarin
1 tojás
kevés cukor
kis tejföl (a tésztába ha kell lazitani)
lekvár
A Putty elkészítési módja:
Lisztet margarint a tojássárgáját & a kevés cukrot jól összedolgozzuk, ha kell lazítani, akkor pici tejföl. Golyót formázunk közepébe lukat csinálunk, pofával belemártjuk a tojásfehérjébe közepébe lekvárt teszünk. 10perc alatt készre sütjük forró sütőbe kb 160-170fokon.
A lukat én a mutatóujjammal szoktam belenyomni mást hallottam h a fakanál nyelét nyomja bele.Lekvárból mi szinte mindig barackot használunk azzal ízlik a legjobban. Minnél több napot áll annál finibb. 2hétig simán elvan, tehát lehet előre dolgozni ha vendégeket vársz!
Hogy mért putty a neve? Mert pitty putty kész van.:-)
Jó étvágyat!
Olyan recepteket osztok meg Veletek, amit rendszeresen Én is elkészítek!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Cs.Anita, 2011. máj. 25. 17:18
A putty elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.