Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vörösborba mártogatós recept

Vörösborba mártogatós recept

Elkészítési idő 30 perc

A Vörösborba mártogatós hozzávalói:
5 egész tojás
súlyra ugyan annyi liszt
súlyra ugyan annyi porcukor

köménymag


A Vörösborba mártogatós elkészítési módja:
Mérlegre teszünk egy tálat beleütjük az 5 tojást megnézzük mennyi a súlya (pl 25dkg) akkor ugyan annyi lisztet & porcukrot rámérünk. Így a tálba lesz 75dkg. Összekeverjük. Ha van akkor habzsákba tültjük ha nincs nejlonzacsiba & a csücskét kivágjuk kissé. Olajozott tepsibe nyomunk az enyhén folyós masszábol csíkokat, tetszőleges hosszúságuakat. Megszórjuk köménymaggal. 220 fokon sütjük, míg a szélei nem barnulnak. Mikor kivesszük a sütőböl rögtön egy fakanál nyelére tekerjük még forrón, (mivel ahogy hül úgy keményszik) spirál alakban, persze ehez hosszabbakat kell nyomni a tepsire. Ha rövidkéket nyomtunk akkor kihült állapotban beleállitjuk valamibe h mutatós legyen. Vörösborba mártogatva fogyasszuk! :-)

Lehet köménymag nélkül is.
Jó sok fakanál kell legyen otthon :-) annak aki a csavart formát szeretné.
Nem kell vastag csíkokat nyomni mert a massza terül, szép csinos csíkocskák lesznek ha ügyelünk h ne legyen sok a massza.


Olyan recepteket osztok meg Veletek, amit rendszeresen Én is elkészítek!!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vörösborba mártogatós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook