Vörösborba mártogatós recept
30 perc
A Vörösborba mártogatós hozzávalói:
5 egész tojás
súlyra ugyan annyi liszt
súlyra ugyan annyi porcukor
köménymag
A Vörösborba mártogatós elkészítési módja:
Mérlegre teszünk egy tálat beleütjük az 5 tojást megnézzük mennyi a súlya (pl 25dkg) akkor ugyan annyi lisztet & porcukrot rámérünk. Így a tálba lesz 75dkg. Összekeverjük. Ha van akkor habzsákba tültjük ha nincs nejlonzacsiba & a csücskét kivágjuk kissé. Olajozott tepsibe nyomunk az enyhén folyós masszábol csíkokat, tetszőleges hosszúságuakat. Megszórjuk köménymaggal. 220 fokon sütjük, míg a szélei nem barnulnak. Mikor kivesszük a sütőböl rögtön egy fakanál nyelére tekerjük még forrón, (mivel ahogy hül úgy keményszik) spirál alakban, persze ehez hosszabbakat kell nyomni a tepsire. Ha rövidkéket nyomtunk akkor kihült állapotban beleállitjuk valamibe h mutatós legyen. Vörösborba mártogatva fogyasszuk! :-)
Lehet köménymag nélkül is.
Jó sok fakanál kell legyen otthon :-) annak aki a csavart formát szeretné.
Nem kell vastag csíkokat nyomni mert a massza terül, szép csinos csíkocskák lesznek ha ügyelünk h ne legyen sok a massza.
Olyan recepteket osztok meg Veletek, amit rendszeresen Én is elkészítek!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Cs.Anita, 2011. máj. 16. 16:37
A vörösborba mártogatós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.