Porckorong sérvvel élni (beszélgetés)
Merre vagy Filcike?
Megműtöttek már? hogy vagy? Milyen volt?
Drukkolok neked! Nagyon!
Kíváncsi vagyok, milyen lesz utána.
Vigyázz magadra!
Sziasztok!Nekem se perc alatt lebénult a lábam,semmi elöjele nem volt!
Ja,április 6-án megyek a műtétre!
Vigyázzatok magatokra!
Hát én pont nem szeretném megvárni a bénulást, elég, hogy járás közben néha majdnem orra esem, mert azt veszem észre, hogy nem emelem a lábam eléggé. Félek, hogy ez már a bénulás előjele lehet.
Vagy nem?
Köszönöm!
A lábammal megvártuk a bénulást,3év után jött rendbe!:(
Az nem azt jelenti, hogy még rosszabb állapotba kerülsz??? Miért kellene azt várni, hiszen még nehezebb a gyógyulás. Vagy ez nem így van?
Remélem, hamar kapsz segítséget! Jobbulást kívánok!!!
még egy indiszkrét kérdés:
Mennyit szokás mostanában adni egy gerincsérv műtétért?
Nekem fogalmam sincs...
és nem szeretnék úgy kórházba menni, hogy gőzöm sincs erről.
...hát most nagyon megvígasztaltatok!
Egyre jobban zsibbadnak a lábaim, mi lesz ennek a vége?
Sziasztok!8kor indulok,mikor visszaérek,irom mit mondott a doki!2peres bénulás...elöször kiesett a pohár tea a kezemböl,aztán csak ugy volt,de nem éreztem!A lábammal is igy voltam 4 éve,az még tavaly jött rendbe!
A karom most már csak zsibbad!:(
Délután jövök,most megyek,mert jön a kávém,meg lekell rendeznem a 2 gyerköcöt mire após ideér.Délután jövök!Szép napot!
várjuk a szerdai eredményeket.
Milyen az, ha 2 percig bénul le a karod?
Egyáltalán nem tudod felemelni?
Sziasztok!Épp most volt egy 2 perces bénulás a jobb karomba:(
Köszönöm a jó kivánságokat!:)
Egyébként most már én is kiváncsi vagyok mi a helyzet,de azt csak szerdán tudom meg!
Csontkovács valóban nem javasolt,de szerintem akiknél ilyen súlyos jelei vannak a betegségnek,ott már csak a mütét segithet!
Úszni viszont szabad,gyógyfürdöbe!Csak nálunk beutaló nélkül nem lehet menni,azt meg nem adnak!:(
Mindenki vigyázzon magára!Puszi!
Mielőbbi gyógyulást neked!
Kíváncsi vagyok az eredményedre. Én is rövidesen kórházba megyek, ott fogom kapni a kezeléseket 3 hétig.
Az orvosom szerint a csontkovács nem vállalhat porckorong sérv kezelést, csak meszes és kopásos csigolyákkal foglalkozhat.
Tehát akinek sérve van, ne menjen csontkovácshoz, mert rosszabb lehet.
Nagyon szivesen mozognék,de néha nem tudok!
Nem tudok ülö munkát sem végezni,állni sem tudok sokat és a bizottság 40%-ot adott,mondván,még egy mütét és megkapom a 67-et..(hivatalosan varrónö vagyok)
Apumat se tudják már müteni,ö már csak infúziós kezelésekre jár,meg gyógyfürdökbe!
Hát Te tényleg nagyon fiatal vagy!
És nagyon vékony is.
Én kételkedek az ilyen örökölhetőségben!
Viszont, valószínűleg hiányoznak a szervezetedből az építőanyagok és a víz. Ez az amire régen én sem gondoltam. Én jártam csontkovácsnál és nem csak helyrerakta a csigolyákat, de egy csomó jó tanáccsal is ellátott.Megmondta azt is milyen mozgásokat kell csinálni. Nagyon fontos az étrend, a mozgás.A hát izmai tartják a helyükön a csigolyákat.
De Neked akkor tornázni sem szabad?
Mennyi ideig voltát lebénulva?
Én is ettől félek. Egyre jobban zsibbad, most már járás közben is. Eddig csak ülés közben zsibbadt.
A doki beutalt kórházba egy 3 hetes infúziós és fizioterápiás kezelésre, és ha az sem hat, akkor sajna műtét lesz a vége.
Az a gond, hogy több csigolya között is van sérvem, így egy műtét nem biztos, hogy megoldás.
Te hogy vagy? Miért kellett többször műteni?
Ma voltam dokinál, sajnos nem sok jót mondott a lábzsibbadás rosszabbodást jelent.
Most labor, röntgen csontritkulás vizsgálat és MRI következik, azután majd meglátjuk....
A csontkovácsról is kérdeztem, azt mondta, hogy vannak nagyon jók, olyanok akik orvosok is egyben (csak azokhoz szabad menni!),igazad van baranka, a sérves betegeknek az orvos sem javasolja a csontkovácsolást.
Csak műteni ne kelljen!
Bár, ha nincs más megoldás.....
További ajánlott fórumok:
- Gerincműtét porckorong sérv miatt
- Szerinted milyen mozgást lehet végezni porckorongsérvvel?
- Nyaki porckorongsérv és stabilizálás
- Isiász, porckorongsérv zsibbadásszerű érzéskieséssel, mik az esélyek?
- Nyaki porckorong bántalmak
- Kiszakadt porckorongsérvvel milyen a várandósság és a szülés? Van/volt valaki hasonló helyzetben?