Pikáns csirkemáj recept
30 perc
A Pikáns csirkemáj hozzávalói:
50 dkg csirkemáj,
1 közepes fej vöröshagyma,
görög fűszerkeverék.
A Pikáns csirkemáj elkészítési módja:
Az egész csirkemájakat teflon serpenyőben kb. annyi hideg olajba helyezem, hogy félig ellepje. A hagymát vékonyan felszelem, és a máj közé rakom úgy, hogy lehetőleg az olaj ellepje. Mindenképpen jól záró fedővel le kell fedni, mert előfordulhat, hogy pattogni fog az olaj. És így, minden fűszerezés nélkül kis lángon főzni kezdem. Kb. 10 perc elteltével a gázról levéve, megforgatom a májakat, aztán megszórom a görög fűszerkeverékkel. Aztán szinten lefedve készre sütöm, kb. 15 percig. Ezután gyengén megsózom. Köretnek nagyon finom hozzá a hasábburgonya, majonézes kukorica vagy görög saláta.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. júl. 3. 23:04
A pikáns csirkemáj elkészítési módja és hozzávalói.