Piadina recept
A Piadina hozzávalói:Lepényhez
60 dkg liszt
15 dkg sertészsír
1 mk. szódabikarbóna
1+1/4 tk. só
langyos víz
Töltelék:
1 kg csirkemell
olaj
só,bors
gyros fűszerkeverék
paradicsom, paprika, lilahagyma, uborka
A Piadina elkészítési módja:
Lepény: A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk, majd 30 percig pihentetjük. 12 gombócot formázunk. 1-2 mm-es keres lapokká nyújtjuk. Forró teflonserpenyőbe egyenként kisütjük, mindkét oldalán 1-2 percig. Egy konyharuhát leterítek, erre rakom a lepényt és mindig visszatakarom. Egymásra pakolom a tésztát és tálalásig melegen tartom. Töltelék: A húst fehéredésig pirítom, majd befűszerezem. A zöldségeket apró kockára vágom. Megtöltöm a lepényt és félbehajtva tálalom.
Ha nem tartjuk melegen, kiszárad a tészta és törni fog.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: sziszikeccs, 2010. aug. 26. 07:45
A piadina elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.