Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Piadina recept

Piadina recept

A Piadina hozzávalói:
Lepényhez
60 dkg liszt
15 dkg sertészsír
1 mk. szódabikarbóna
1+1/4 tk. só
langyos víz

Töltelék:
1 kg csirkemell
olaj
só,bors
gyros fűszerkeverék
paradicsom, paprika, lilahagyma, uborka


A Piadina elkészítési módja:
Lepény: A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk, majd 30 percig pihentetjük. 12 gombócot formázunk. 1-2 mm-es keres lapokká nyújtjuk. Forró teflonserpenyőbe egyenként kisütjük, mindkét oldalán 1-2 percig. Egy konyharuhát leterítek, erre rakom a lepényt és mindig visszatakarom. Egymásra pakolom a tésztát és tálalásig melegen tartom. Töltelék: A húst fehéredésig pirítom, majd befűszerezem. A zöldségeket apró kockára vágom. Megtöltöm a lepényt és félbehajtva tálalom.

Ha nem tartjuk melegen, kiszárad a tészta és törni fog.


Kategória: Húsételek receptjei


A piadina elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook