Francia rakott burgonya recept
A Francia rakott burgonya hozzávalói:10 db burgonya
1 szál lecsókolbász
7 db tojás
1 vöröshagyma
sajt.
A besamelmártás mártáshoz 10 dkg vaj, 2-3 ek liszt, kb. 2 dl tejszín, kb. 5 dl tej, szerecsendió, bors,vegeta.
A Francia rakott burgonya elkészítési módja:
A burgonyát megfőzöm, lehűtöm (nem kell teljesen puhára főzni mert ugye még sülni fog ) . A tojásokat szintén megfőzöm. A hagymát üvegesre pirítom és hozzáadom a karikára vágott lecsókolbászt, és azt is pirítom egy kicsit a hagymával. Egy nagyobb edénybe teszem a felkarikázott burgonyát és tojásokat,valamint a hagymás kolbászt.Ezeket jól összekeverem. Ezután elkészítem a besamelmártás: A vajat felolvasztom egy nagyobb serpenyőben,hozzáadom a lisztet,kikeverem és egy kicsit pirítom. Fokozatosan hozzáadom a tejszínt és a tejet. Folyékony mártás sűrűségűnek legyen. Hozzákeverem a mártást az előbb összekevert anyagokhoz és kikent,zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntöm. Tetejére reszelt sajtot rakok és addig sütöm míg a tetején a sajt teljesen meg nem pirul.
Finom szaftos, nem száraz.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: sziszikeccs, 2010. aug. 14. 09:56
A francia rakott burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.