Pergoveris tapasztalatok (beszélgetés)
Eddig nagyon feszült a mellem ès fàjt is. Most ugyèrzem mintha kezdene elmulni, sajnos. Màst nem èrzek. Jajj nem sok jòt sejtek.
Igen, ilyenkor a tünetek, amik jelentkeznek, azok a gyógyszerektől vannak. Nálad ugye 2 napos embriókat ültettek be, még csak most kezdődhet a beágyazódás, terhes tünetek meg csak a beágyazódás után napokkal jöhetnek. Beültetés után 10 nappal érdemes tesztelni a te esetedben.
Sziasztok. Akinek volt sikeres lombikja mit èreztetek a vàrakozàs alatt? A mell fàjdalom ilyenkor mèg a hormonok miatt van? Ès nem a terhessègtől? Ma vagyok a 6.napon csinàltam egy tesztet, ami negativ lett. Tudom hogy korai volt csak gondoltam mivel 2 embrio lett beültetve hàtha legalabb egy halvanyka csik lesz. Mèg sosem volt pozitiv tesztem😔
Az, hogy nem volt neki. Azoospermia. Műtéti úton hereszövetből tudtak kivenni spermát, de egy embrió sem tapadt meg soha. A 7. próbálkozásunk volt az első donoros. Az sikerült egyből.
A fájdalom úgymond normális a stimuláció miatt, akkor kell visszamenni az orvoshoz, ha már komoly, elviselhetetlen a fájdalom, nehezen kapsz levegőt. Igyál sok vizet.
A tegnap beültettek 2 embriòt. Az egyik 6 a màsik 5 sejtes. Elèggè fàj a hasam mèg felülèsnèl, megfordulàsnàl, jàràsnàl. Ez normàlisnak szàmit mèg?
Ha megkèrdezhetem pontosan mi volt a gond a fèrjed spermàjàval?
Na ma lesz a beültetès 2.napon. 😌 nem halt el egy se màra de nem fejlődnek olyan szèpen hogy megkockàztassàk hètfőig. Mèg azt sem lehet soha hogy legalàbb egy 3 naposat ültessenek be.😌
Itthon sem dolgoznak hétvégén. Úgy igazítják a stimut, hogy jól jöjjenek ki a napok.
Nálunk apagondok voltak. Nekem volt 5x több 5 napos embrióval beültetés. Egyik sem sikerült. Sőt, egyszer még embrió sem lett.
Aztán más intézmény, 3 napos embrió és a donorsperma hozta meg a sikert, elsőre. Ez volt a 7. próbálkozás. 5,5 éves a manó.
Ez elég kiszámíthatatlan. Olyan, mint a szerencsekerék. Lehet okoskodni, de nem tud senki biztosat a sikerre. Próbálkozni kell.
Az durva, hogy ott olyan szabályok vannak, hogy nem lehet több, mint 6, ez eléggé le csökkenti az esélyeket, hisz elege azért stimulálnak, hogy minél főbb petesejt legyen, mert a megtermékenyülés után az embriók fejlődése során van némi lemorzsolódás. Az lenne a lényeg, hogy legyen több embrió, amit lefagyaszthatnak, hogy a nőket ne kelljen sokszor stimulálni. Remélem sikerrel jársz!
Gratulàlok. Èn 28 èves vagyok, sajnos nàlunk ismeretlen eredetü meddősègről van szò. Itt nèmetbe nem lehet 3 vagy 4 naposan mivel holnap lesz 2 napos hètvègèn pedig nem dolgoznak. Valószinüleg megint 2 napos lesz holnap beültetve. A multkor sem maradt meg. Na mindegy azèrt persze bizni kell.
Nekem 10 sejtből 9 volt jó. 4 embrió lett. Egyben beültették 3 naposan, 1 db ördögfióka lett belőle.
41 évesen kb. 10-12% esélyem volt a doki szerint.
Mindenből lehet csoda!
A 13 petesejtből 8 termèkenyült meg. Amiből csak 6 hagytak meg mert nèmetorszàgban ilyen a törvèny. Attòl többet nem lehet. Baromi bosszantò. Több pròbàlkozàs itt nem is lesz ha ez nem sikerül. Meglàtjuk holnapra mennyi marad. Ha kevès akkor beültetik holnap. Ha sikerülne akkor hètfőn ültetik be az 5 napos embriòt. Ami azèrt szerintem nagy kockàzat, mivel hètvègèn nem dolgoznak.
Ha már petesejt minőség került szóba, Q10 szedés javíthat rajta, de ez most már nem aktuális, remélem lesz beültethető embriód és sikerülni fog a beültetés.
Nem gondolom, hogy javít a minőségen. Sőt, amikor én jártam lombikra, azt mondták, a mennyiség a minőség rovására megy. Viszont ez géntechnológiás szuri, megbízhatóbb és tiszta, kevesebb mellékhatással, állítólag.
A minőségre szedjél D-vitamint pl.
Sziasztok. Kinek milyen tapasztalata van a pergoverisszel. A petesejtek minősègèn is javit vagy csak a mennyisègen? 175 ne kaptam minden nap ès sikerült leszivni 13 petesejtet, csak nem tudom milyen erősek lesznek. Mert az ezelőtti kezelèsen 6 embriòbòl 1 maradt meg a 2.napra. ovaleappal.
További ajánlott fórumok: