Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Látom egy éve nem volt bejegyzés, de megpróbálom, hátha vki olvassa és segíteni is tud.
Május vége óta szenvedek valószínűleg Candidával. Nehézlégzés, agyköd,viszketés, szívdobogás, szédülés, fejfájás, hasfájás, puffadás, szelesség tünetei jelentkeztek először evés után, mintha a belső szerveim “begyulladtak” volna.
Megjelent a körömgomba lábamon, és a kezemen a bőrgomba, a nyelvem csupa lepedék lett. Orvostól orvosig jártam. Mire nagy nehezen, saját kútfőből elkezdtem a candida diétát. Majdnem nullára csökkentek a tüneteim. A nyelvemről is elkezdett visszahúzodni az a fehér cucc. Viszont a bőrgombám élt és virult az ujjamon, ezért elmentem egy bőrgyógyászhoz, aki felírt egy tablettát, bevettem. A bőr - és körömgombán rögtön elkezdett gyógyulni, de a bélrendszeremet megviselte. Felpuffadtam, visszatért a lepedékes nyelv. Mindez már egy hónapja és hiába csinálom a szigorú diétát, az nem akar visszahúzódni szép, fokozatosan a nyelvemről. (A bőrgomba is jelenmaradt, de kevésbé gyulladtan, a körömgomba is)
A másik problémám, hogy már augusztus óta csak barnarizsen és főttpulykán élek, de szó szerint! Reggel, délben, este. Próbálkoztam natúr joghurttal, kecske joghurttal, fetasajttal, D- vitamincseppel, párolt zöldségekkel, tönkölybúza liszttel, de bereagálok tőlük. A fokhagymától másnapra ízületi fájdalmaim lettek, a csalánteától felvizesedett a kezem. Vettem grapefruitmag kivonatot, de nem mertem még kipróbálni.
Jelenleg homeopátiás bogyókat szedek, amiktől az elején égett a nyelvem, de 3 hét után elmúlt. Néha a szívemet érzem, hogy picit jobban ver utánuk, de már lehet pszichés is.
Tud esetleg valaki tanácsolni valamit, merre menjek tovább és hogyan bővítsem az étrendem?
Köszönöm!
Candida és Sibo diéta egyszerre
(sajnos tapasztalati alapon kikísérletezve)
Tilos:
Cukor (répa, nád, barna, stb)
Méz
Édesítők (egyik sem!)
Aszalt gyümölcsök
Lekvárok
Befőttek
Édes gyümölcsök (banán, füge, mazsola, szőlő, mangó)
Fehér lisztek (búza, árpa, rozs, kukorica)
Fehér rizs
Élesztő
Keményítős zöldségek (krumpli, bab, borsó, lencse, cékla, torma)
Sütőtök
Hagyma
Ecet
Tej, tejszín, krémsajt, kefír, penészes sajtok
Kagyló, tonhal, ponty
Felvágottak
Sertészsír (nagy mennyiségben)
Napraforgó olaj
Margarin
Nem tilos:
Zöldségek:
Sárgarépa
Zeller
Paradicsom
Paprika
Uborka
Retek
Cukkini
Brokkoli
Tökfélék (főzőtök, patiszon)
Leveles saláták (tyúkhúr is)
Spenót
Spárga
Avokádó
Gabonák, lisztek:
Hajdina (pohánka)
Köles
Barnarizs
Quinoa
Zab (ne túl sokat)
Olajak, zsírok:
Kókusztej és olaj
(Kókuszporból tejet forróvízzel olcsóbb)
Hidegen sajtolt olívaolaj (repce, len)
Libazsír, kacsazsír
Igazi vaj (keveset)
Mangalica zsír (keveset)
Avokádó olaj
Tejtermékek (kis mennyiségben):
Kemény sajtok
Élő, natúr joghurt (greek)
Igazi vaj (keveset)
Fűszerek:
Bors
Gyömbér
Almaecet (normál ecet tilos!)
Kurkuma
(Őrölt) kömény
Fahéj
Kakaópor (kevés)
Húsok, fehérjék:
Tojás
Hal (lazac - de tenyésztett, tavi halak nem!)
Csirke, pulyka (nem felvágottként!)
Gyümölcs:
Citrom
Lime
Mandula
Kókusz
Dió
Tökmag
Avokádó
Később (2-4 hét után, de ne sokat):
Eper
Málna
Szeder
Grapefruit
Ananász
Mandarin
Zöldbab
Zöldborsó (zsenge!)
Savanyú káposzta (de csak a sóval és nem az ecettel erjesztett, és csakis a nem pasztőrözött!)
Bő vízben főtt, azonnal leszűrt és lehűtött krumpli sülve - minimális mennyiségben!
Durumbúza tészták (kevés!)
Természetes gyógyszer:
Grapefruitmag olaj
Borsmenta olaj
Kókuszolaj
Olívaolaj
Kaprilsav
Indiai borbolya
Oregano olaj
Almaecet
Lapacho (pau d'arco, tabebuia)
Szegfűszeg
Fahéj
Fokhagyma
Kakukkfű
Gombaölő gyógyszerek:
Nystatin
Fluconazole
Kedves Kelandi,eslődleges problémám,hogy nem bírok semmit lenyelni,minden kapszulát szétszedek,de nem tudom,hogy ez mennyire csökkenti a hatékonyságukat.Utána néztem valamennyi kapszulának amit írtál.
Mellettük kemikáliát -pl.Flukonazol vagy egyéb ,szedtél?Köszönettel:Melitta
Teljesen jól gondolod. A diéta önmagában semmit sem ér. A candida gomba képes átalakulni telepesből fonalassá és ha nem talál egyik helyen táplálékot, akkor talál a másik helyen. Ezért tud kialakulni az a helyzet, hogy találnak a hólyagban is, vagy a vérben, stb..
Amikor már olyan tünetek vannak, amiktől nem tudunk egyszerűen megszabadulni, az egy jelzés, hogy nagyon felborult a szervezet egyensúlya és nem csupán a gomba túlszaporodása a probléma, hanem tápanyaghiányos a szervezet. Ez azt jelenti, hogy azok a baktériumok, amik segíteni tudnának az egyensúlyt visszaállítani, nem jutnak táplálékhoz. Tehát nem elég a gombát nem etetni - el kell kezdeni szisztémásan kipucolni a szervezetből és közben a jóbaktériumokat elszaporítani (ezt nevezzük bélflóra rendezésnek).
Nagyon nagyban játszik itt az, hogy mi a háttér ok. Ezt kell kideríteni és felszámolni. Sokan keresik az egyvalamit, amit ki lehet nyírni, de ez nem ilyen egyszerű.
Sziasztok!Látom pokoli sok a hozzászólás.újonnan diagnosztizált beteg volnék.Candida Parapsilosis,ami elég szépen elterjedt.Valami mocskot kapok rá,aminek rettenet mellékhatásai vannak.És állítólag egész Ausztriában nincs másik gyógyszer."Ha rosszabbul leszek menjek kórházba".
De egyedülálló anya vagyok,ha "lóg a belem is dolgoznom kell.
Kérem akinek türelme van,szíveskedjen leírni,hogy mit ehetek és mit nem.A cukor és az élesztő elhagyása világos.A többit illetően az egyik weboldal ezt írja a másik azt.Kérlek segítsetek!Köszönettel:Melitta
Várnám a segítséget!
Köszönöm!
Idegesség halálfèlelem pánik szorongás étel intoleranciák és ma derült ki a candida.. valóban mind ez miatt van ?!
Sziasztok
Ma derült ki hogy van candida!
Emiatt valóban lehet idegessèg, pánik, szorongás???
10 éve voltak ilyen problémáim ez a termék mindent helyzetet
Candida,gomba és meg a bélflorát is helyreteszi
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok