Pedagógusok! Vmennyire Ti is ki tudtok kapcsolódni osztályotok/csoportotok kirándulásán, ha Ti vagytok a szervezők? (tudásbázis)
Egyáltalán nem. Sőt nagyon-nagyon elfáradok. Már most is előre az izgulok, hogy mi lesz az idén.
Bár volt már olyan osztályom, ahol ennyire nem tett le.
Viccelsz? Kikapcsolódni?Voltál te mostanában gyerek közelben? Egy zsák bolhát könnyebb párosával meneteltetni, mint osztálykiránduláson pihenni!
Egyébként ezt tanulmányi kirándulásnak nevezzük, ami azt is jelenti, hogy a pedagógus dolgozik. Nálunk pl. szülők nem is jöhetnek. Még akkor sem, ha szombatra vagy vasárnapra esik. De persze túlóra elszámolás sincs. Ezért aztán hétköznap megyünk, munkaidőben:)és persze másnap tanítás van.Szóval pihenés, piknik meg kikapcsolódás majd nyáron a családdal! Ez ilyenkor kőkemény munka!
Én kicsiket tanítok, és hidd el, velük sem hinném, hogy könnyebb egy kiránduláson. Én eleve aggódósabb ember vagyok az átlagnál, ez sem jó, de mikor egyszer másodikosokkal voltunk Budapesten kirándulni, én minden percben számoltam őket, annyira tartottam attól, nehogy valamelyiknek valami baja essen.
Ezzel persze nem vonom kétségbe, hogy a nagyobbakkal könnyebb lenne, tudom, ők meg már a saját fejük után mennek, mindegy, mit mond a pedagógus.
Szerintem nagyobbakkal menni talán még nehezebb lehet.Már csak abbol kiindulva,hogy igaz én "jókislány" voltam mindíg,de láttam egy két dolgot gimiben,volt hogy két lány szüleinek telóztak hogy jöjjön anyuka és vigye haza őket....
szóval a kicsikre lehet nehezebb vigyázni korukbol kifolyólag,de a nagyobbakra meg szinte lehetetlen...
szóval boztosan nem pihenés,hanem valamilyen szinten nagyobb meló mint a mindennapi tanytás...
Csatlakozom. Pedagógus vagyok, gimnáziumban tanítok. Azt mondják, hogy velük már könnyebb, mint a kisiskolásokkal, de higgyétek el, ez nem így van! A tinik, majdnem felnőttek - legalábbis ők úgy érzik - szabadok akarnak lenni a kirándulás alatt. Viszont egy jól összeszokott osztály és osztályfőnök nagyon kellemes kirándulást tud tenni. A lényeg, hogy őket is felelőssé kell tenni a kirándulás megszervezésének valamely részletében, s akkor - bár nem felhőtlen, de - kellemesebb "pihenés" veheti kezdetét.
Én minden osztálykirándulás után hullafáradt voltam!!!! Ennek ellenére is! :-))))
További ajánlott fórumok:
- Vicces Mese mindenki írjon egy mondatot hozzá :) Mindenki az előző mondat hoz kapcsolódóan írjon egy mondatot:)
- Edukáció - iskola ma, és minden, ami ehhez kapcsolódhat
- Te mit tennél, mint szülő, ill. mint pedagógus?
- Tényleg ennyire meg van kötve a pedagógusok keze?
- Nem tartjátok túlzásnak a pedagógusok szabadnapjainak számát?
- 5. osztályos kirándulás