Tényleg ennyire meg van kötve a pedagógusok keze? (beszélgetés)
Nem kell.
Én a kitettek oldaláról tudom, hogy egy hónap alatt ki lehet valakit tenni.
A fiamnál középsőben autizmust diagnosztizáltak. Bezzeg őt ki lehetett tenni két hét alatt... Azon a hivatalos úton, amit leírtam.
Mondjuk ma már nagyon örülök neki, mert szuper helyre kerültünk... De ez nem ide tartozik.
Azért nem lépnek, mert félnek a szülőktől, meg a "csáládjuktól".
Így van, az ember a a saját bőrén tapasztalja meg, hogy amíg nem történik komoly dolog, addig nem járható a hivatalos út.
Én is írtam a rossz családi hátteret, a hátrányos helyzetet, ami sajnálatos, mert az ilyen gyerekek is áldozatok, csak éppen az a baj, hogy amikor már sorozatban bántják a többieket (sőt, a sajátod!) akkor nyilván nem ők lesznek az elsők a sajnálati listán, főleg, hogy azt látod, hogy direkt élvezik, ha bánthatnak másokat. Pedig ők sem így születnek, a környezetük teszi őket ilyenné, csak ez a bántott gyerekeknek sem nem enyhítő körülmény és nekik sem mentség.
A pedagógus a nevelési tanácsadóhoz irányíthatja a gyereket. Ha a szülő nem együttműködő, akkor jelentik tovább gyámügy, stb... Azért van hivatalos mód..
Aztán jön a tanulási képességeket vizsgáló bizottság, és ő jelöl ki megfelelő iskolát a szóban forgó gyereknek.
Meg van nevelőintézet. A lányom sulijában is volt egy-két késelős eset, és egy idő után a nagyon durvákat azért ki lehetett rakni..
ez azért ritka :)
Én úgy értettem, h pont ezek az emberek nem kötekednek, nme generálnak bunyót (persze az iylen kinézetűek között is vannak agresszív emberkék, de ma már a nyikhajok erőszakosabbak, agresszívabbak, legalábbis fordult az arány). A kis vaságyastól 50 kg suhanc gyerek bezzeg igen :) És bizony, neki is megy az iylen nagy meláknak :)
Okok? Pld, mert sor van a wc-nél, és ő be akar jutni előbb.... Meg egyszerűen, mert kemény gyerek....
óóó, ahol én dolgozok, oda a "budai elit" jár nagyrészt.... Hidd el, semmi köze a c...-ság kérdésének ehhez....
(és sokan a kigyúr, kopasz nagy maflákat tartják veszélyesnek... pedig a cingár huhányok veszélyesebbek ma már....)
:)
:(
Hát szerintem az ilyen problémák túlnyomó része nem az integráltan oktatott "problémás" gyerekekkel kapcsolatban van... mert ők általában valamilyen szinten szakember kezében is vannak.
Hanem éppen az elméletileg egészséges, nem speciális igényű gyerekekkel, akiket otthon elhanyagolnak vagy félrenevelnek.
sajnos, amikor egy portásnak nekimegy, annak van/ lesz következménye.... és örülhet, ha 2 pofonnal megússza....
És akkor lehet majd elgondolkozik másnap, h akkor hol is a helye....
Igen, valószínűleg otthon így nevelték... De ezek szerint igaz a mondás, h emberére akad majd :) Legyen az egy portás személye akár... És lehet akkor még örülhet. Mert egy portás max kiteszi (mármint a buliból), és kap párat, de ha másba köt bele így, annak késelés is lehet a vége....
Tudjátok, mi jut eszembe erről, amiket írtok? Hosszú évek óta eleinte suli mellett, most meg másodállásban vendéglátózok. Mindannyian tudjuk, h egy- egy kidobóemberke nem kis darab, nem kis erővel ellátott, kétajtós szekrénynek is beillő példány. Szinte mindnek van miylen harcművészeti képesítése is, meg azért tapasztalt legények ők, tudják, h mit hogyan.
A mai divat kölykök, akik a divatnak megfelelően cingárok is, nyikhajok is, minden további nélkül nekimennek, visszapofáznak ezeknek a portásoknak... Mindig agyaltam rajta (a többiekkel együtt), h ilyen hogy jut eszébe bkinek is, akkor, amikor látja, h a másik egy szál magában is iszonyatos erőfölényben van??? Azt hiszem most esett ez le. Most, h írjátok a sztorikat, és a szülői reakciókat.
Pedig minden nap gyerekek és szüleik között mozgok, de ez eddig, mint összefüggés, nem realizálódott bennem....