Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Párolt zöldségek hajdinaropogóssal, snidlinges joghurttal recept

Párolt zöldségek hajdinaropogóssal, snidlinges joghurttal recept

A Párolt zöldségek hajdinaropogóssal, snidlinges joghurttal hozzávalói:
4 szál sárgarépa,

20 dkg spárga,

20 dkg karalábé,

2 csomag újhagyma,

20 dkg hajdina,

10 dkg hajdinaliszt,

2 tojás,

a sütéshez olaj,

4 dl joghurt,

só,

majoránna,

snidling,

zsemlemorzsa


A Párolt zöldségek hajdinaropogóssal, snidlinges joghurttal elkészítési módja:
A megmosott hajdinát megfőzzük, és kb. 10 percig duzzasztjuk. Hozzákeverjük a hajdinalisztet, a tojást és az egyik csomag karikára vágott és kevés olajban megpirított újhagymát. Sózzuk, majoránnával fűszerezzük és jól összekeverjük. A masszából hengereket formázunk, amelyeket zsemlemorzsába forgatunk és bő forró olajban ropogósra sütünk. A zöldségféléket megtisztítjuk, a sárgarépát, karalábét és a hagymát hasábokra vágjuk, egy kevés forró kukoricaolajban pároljuk, pirítjuk, sózzuk és egy kevés vízzel fedő alatt félpuhára pároljuk. A spárgát forró sós vízben megfőzzük. A megpárolt zöldségeket forrón a tanyérra helyezzük, mellé tálaljuk a ropogósokat és snidlinggel fűszerezett joghurtot kínálunk hozzá.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A párolt zöldségek hajdinaropogóssal, snidlinges joghurttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook