Parmezános májszeletek recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Parmezános májszeletek hozzávalói:
30 dkg sertésmáj
2 db egész tojás
0,5 dl tejszín
10 dkg reszelt parmezán sajt
mokkáskanálnyi törött bors
mokkáskanálnyi majoránna
kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz
A Parmezános májszeletek elkészítési módja:
A májat vékony szeletekre vágtam. A tojást habosra vertem a tejszínnel, belekevertem a borsot és a majoránnát. A májszeleteket lisztben megforgattam, majd a fűszeres tojásban meghempergettem utána a reszelt sajtban is megforgattam. Ezután újra a tojásba mártottam, végül a zsemlemorzsában megforgatva beletettem a 170 fokra felforrósított olajba. 2-3 perc alatt világossárgára sütöttem, majd kiemelve lecsöpögtettem, és tiszta papírtörülközővel leitattam róla az olajat. A megsült májszeleteket még forrón megsóztam és főtt burgonyával, valamint salátával tálaltam. Csak a tányéron szabad megsózni, különben megkeményedik. Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. jan. 9. 17:22
A parmezános májszeletek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.