Illatos csirkecomb recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Illatos csirkecomb hozzávalói:
4 személyre
12 db csirke alsócomb
4 gerezd fokhagyma
1 tk. gyömbérpor
1 tk. őrölt kurkuma
1 tk. kardamompor
2 tk. őrölt kömény
1 tk. reszelt citromhéj
2 ek. étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
5 dl tyúkhúsleves
8 szem kimagozott datolya
2 dkg kókuszreszelék
patikasó
Az Illatos csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombokat megtisztítottam, majd megmostam és leitattam. A fokhagymát megtisztítottam, szétnyomtam és a többi fűszerrel meg a citromhéjjal összekevertem. A csirkecombokat bedörzsöltem az így kapott krémmel, majd egy edénybe tettem és letakarva legalább 2 órán át pácoltam. A sütőt 200 fokra előmelegítettem. Serpenyőben olajat forrósítottam és körös-körül pirosra elősütöttem benne a csirkecombokat. Megsóztam, majd kivettem és papírtörölközőn leitattam. A hagymát megtisztítottam, egyforma gerezdekre vágtam és forró olajban üvegesre fonnyasztottam. A csirkecombokat serpenyőbe tettem; aláöntöttem a húslevest. Hozzáadtam a datolyát és a kókuszreszeléket, majd lefedve kb. 45 percig pároltam úgy, hogy az utolsó 5 percre hozzáadtam a hagymát is. Köretként vajban párolt zöldségeket és párolt rizst kínáltam ehhez a különleges ízesítésű fogáshoz.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. jan. 5. 13:32
Az illatos csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.