Párizsi kosár recept



tojás
annyi szelet párizsi, ahány darab tojás
kevés olaj
A Párizsi kosár elkészítési módja:
A párizsi szeletek szélét 1-2 centi mélyen bemetszük 4 helyen, és a serpenyőbe kevés olajat öntünk, belerakjuk a párizsiket. A párizsi szeletek szépen felpúposodnak (tálka formájuk lesz), megfordítod őket, hogy a túloldala is piroljon kicsit. A tojásokat feltöröd, és beleöntöd a párizsitálkákba. Állítsd takarékra a lángot, hogy a tojásfehérje szépen megsüljön, de a párizsi se égjen oda. Egy kicsit kifolyik a tojásfehérje az nem baj, csak a sárgája maradjon a kosárkában. És kész is.
Látványos tükörtojás-klón. És nem nehéz elkészíteni. Aputól tanultam:)
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. jún. 15. 09:33
A párizsi kosár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.