Paraszt csorba recept
A Paraszt csorba hozzávalói:Borjú vagy sertés csontos hús
Minél több féle zöldség
Sárgarépa,hagyma ,káposzta ,zöldbab,paprika,paradicsom ,zeller,petrezselyem gyökér
Fűszerek
Friss lestyán,fokhagyma ,só ,bors
Ízesitőként, savanyitóként:1/2 liter tejsavó
Vagy Bors Magic
A Paraszt csorba elkészítési módja:
A húst darabokra vágjuk,sós ,borsos vizben elkezdjük főzni. Ezalatt valamennyi zöldség félét apró kb 1 cm-es kockákra vágunk(beleértve a lestyán szárát,és ha van friss fokhagyma szárát is). Amikor a hús már majd készre főtt,hozzádobjuk az összes zöldségfélét,a főzés végén a levest tejsavóval vagy (bors magical) savanyitjuk,s rádobunk friss lestyán leveleket.
Minél több féle zöldséget teszünk bele annál finomabb.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Elviracska, 2007. nov. 8. 08:26
A paraszt csorba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.