Panna cotta recept
10 perc
A Panna cotta hozzávalói:
-500g főzőtejszin
-1 cs. instant zselatin fix (20g)
-1 cs vaniliás cukor (8g)
-2-3 kanál kristály cukor
A Panna cotta elkészítési módja:
A tejszint melegitsd meg egy edényben, de ne forrald fel, tedd bele a zselatin fixet, kevergesd egy picit, majd tedd bele a vaniliás cukrot, és a kristály cukrot..Amikor elolvadt benne a cukor, már le is veheted a tűzről. Öntsd formába őket, és tedd a hűtőbe pár orára..KB. 5-6 személyre jön ki. Én pezsgős poharakba öntöttem, eperrel és karamell mártással öntöttem le.
A fomát mosd át,mielött bele teszed a tejszines mártást, mert akkor könnyen ki tudod boritani.Tehetsz rá természetesen eperöntetet,vagy csoki öntetet, nagyon fincsi!
Az egész elkészités, nem vesz igénybe még 10 percet sem..De legalább 4 órára kell betenni a hűtőbe..
Teszek fel képet az adatlapomra! :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ann D'asti, 2010. ápr. 10. 23:18
A panna cotta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.