Panna cotta recept

Elkészítési idő 10 perc

A Panna cotta hozzávalói:
-500g főzőtejszin
-1 cs. instant zselatin fix (20g)
-1 cs vaniliás cukor (8g)
-2-3 kanál kristály cukor


A Panna cotta elkészítési módja:
A tejszint melegitsd meg egy edényben, de ne forrald fel, tedd bele a zselatin fixet, kevergesd egy picit, majd tedd bele a vaniliás cukrot, és a kristály cukrot..Amikor elolvadt benne a cukor, már le is veheted a tűzről. Öntsd formába őket, és tedd a hűtőbe pár orára..KB. 5-6 személyre jön ki. Én pezsgős poharakba öntöttem, eperrel és karamell mártással öntöttem le.

A fomát mosd át,mielött bele teszed a tejszines mártást, mert akkor könnyen ki tudod boritani.Tehetsz rá természetesen eperöntetet,vagy csoki öntetet, nagyon fincsi!

Az egész elkészités, nem vesz igénybe még 10 percet sem..De legalább 4 órára kell betenni a hűtőbe..

Teszek fel képet az adatlapomra! :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A panna cotta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook