Szülinapi Csokitorta recept
60 perc
A Szülinapi Csokitorta hozzávalói:
1 csom.pudingpor /csokis/35gr
40dkg cukor
10dkg liszt
1/5l víz
50dkg margarin
1csom.kakaó por /keserű/
1 vagy 2 tábla fondant bevonó
3 lapból álló kész piskótalap
10dkg lekvár/lehet barack,szilva,vagy eper/
Díszítéshez: színes cukorka,édes morzsa,esetleg kókuszreszelék
A Szülinapi Csokitorta elkészítési módja:
A fél liter víz egyik felét forraljuk fel,a másik felébe keverjük el a lisztet és a pudingport csomómentesre.Amikor a víz felforrt, összeöntjük és sűrűre főzzük. Majd levesszük a tűzről, és ha teljesen kihűlt, belekeverjük a vajat és habverővel felhabosítjuk.A végén beleszórjuk és jól elkeverjük a kakaóport. A piskóta lapokat bekenjük pici vízzel elkevert lekvárral, ettől puhább lesz a piskóta tészta.(A legfelső piskóta tetejét is.)A fondant csokoládét gőz felett megolvasztjuk...Addig a tortalapokat bekenjük a krémmel,de az utolsó lapra nem teszünk belőle.A torta széleit is bekenjük krémmel,annyira vastagon, hogy a torta lapok ne látszódjanak ki.Ezután a tetejét öntsük le óvatosan a csoki fondantal, és a maradék krémmel díszítsük a tortát egy habzsák segítségével.Én a torta széleit színes cukorkával díszítettem,de lehet édes morzsával,vagy kókuszreszelékkel is megszórni.
Ha túl sok krém megmaradna, érdemes felhasználni islerhez, vagy kekszhez.
A fondanthoz keverhetünk pici olajat, hogy szép fényes legyen.
Friss képet tettem fel az adatlapomra a tortáról!
Nekünk annyira ízlik ez a torta, hogy mindenki ezt kéri a szülinapjára, és általában még aznap elfogy!
Jó étvágyat! :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ann D'asti, 2009. aug. 8. 23:09
A szülinapi csokitorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.