Padlizsános lepény recept

1 nagy padlizsán
1 zöld színű paprika
1 nagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 tojás
1 vastag szelet kenyér
Mártáshoz:
1 kisebb vöröshagyma
pirospaprika
zöldfűszer-keverék
1 nagy konzerv paradicsom
A Padlizsános lepény elkészítési módja:
Vágjuk nagyobb darabokra a padlizsánt, a paprikát és a vöröshagymát. Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, és 4 evőkanál extraszűz olívaolajban lassan főzzük fél óráig. A felvert tojásokkal, a lehéjazott és előzetesen vízbe áztatott kenyérrel együtt mixerben pürésítsük el. Kivajazott sütőtálban mérsékelt hőmérsékletű sütőbe tolva kb. 45 percig süssük. A mártást a kis hagymával, pirospaprikával és friss zöldfűszer-keverékkel együtt megfőzött és elpürésített nagy konzervdohoz paradicsomból készítjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. júl. 13. 06:23
A padlizsános lepény elkészítési módja és hozzávalói.