Krumplifelfújt brokkolival recept

80 dkg brokkoli
50 dkg krumpli
15-15 dkg juhtúró és krémsajt
3 tojás
2 kis pohár tejföl
oregánó, kakukkfű, őrölt bors, só, fokhagyma
A Krumplifelfújt brokkolival elkészítési módja:
A brokkolit 5 percre forrásban lévő sós vízbe teszem, leszűröm, és hideg vízzel leöblítem. A meghámozott krumplit egészben, sós vízben megfőzöm. A tojásokat felverem, hozzákeverem a krémsajtot és a tejfölt, majd sóval, a fűszerekkel és zúzott fokhagymával ízesítem. Kivajazott sütőtálba rétegezem a brokkolit és a felszeletelt krumplit, a rétegek közé juhtúrót morzsolok, és megöntözöm a sajtos-tejfölös keverékkel. A rétegeket külön sózni nem kell, inkább az öntetet fűszerezem erőteljesebben. (A tetejére öntet kerüljön.) Sütőben közepes lángon aranybarnára sütöm.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. júl. 10. 06:16
A krumplifelfújt brokkolival elkészítési módja és hozzávalói.