Sült köles karfiollal recept
A Sült köles karfiollal hozzávalói:150 g köles
3 dl víz
1 rózsáira szedett karfiol
150 g champion gomba
2 evőkanál zöld fűszer (petrezselyem, kapor)
fűszersó, babérlevél
reform margarin/vaj (ghi)
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál reszelt sajt
A Sült köles karfiollal elkészítési módja:
A vizet felforraljuk a fűszersóval, a babérlevéllel, majd beleszórjuk a kölest, és ismét felforraljuk. Lefedve kis lángon kb. 10-15 percig főzzük, majd még 15 percig állni hagyjuk. A kölest ne keverjük meg. A karfiolt kevés vízben főzzük puhára fűszersóval. A hagymát vágjuk karikákra, és zsiradékon kissé pirítsuk meg. Ezután vegyük ki a zsiradékból és a felszeletelt gombát pároljuk meg benne egy pici fűszersóval fűszerezve. Mindezt keverjük a kölesbe 1 evőkanál vajjal, és adjuk hozzá a finomra vágott zöld fűszereket. Kivajazott formába tesszük, és a tetejére helyezzük a karfiolt. A megmaradt vizet ráöntjük, megszórjuk reszelt sajttal és vajdarabkákat teszünk a tetejére. 200 °C-on 10-15 percig sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. júl. 2. 08:01
A sült köles karfiollal elkészítési módja és hozzávalói.