Padlizsánkrémmel töltött paradicsom recept
A Padlizsánkrémmel töltött paradicsom hozzávalói:kb.10 nagy fej paradicsom
8 közepes padlizsán (kb.1,5 kg)
A Padlizsánkrémmel töltött paradicsom elkészítési módja:
a paradicsomokat jól megmpossok,majd a tetejét cikk-cakkosan felvágjuk-ez lesz a sapkája. a paradicsom alsó részét megtisztítjuk úgy, hogy a belsejét a padlizsánkrémmel meg tudjuk tölteni. padlizsánkrém: a padlizsánokat gáz fölött megsütjük, majd amikor jól megsült,akkor hideg vízzel leöblítjük, és megpucojuk. Amiután ezzel végeztünk,akkor a padlizsánt szép apróra vágjuk. (lehet turmixgépben is összekeverni), majd adunk hozzá izlés szerint borst, és sót és kb. 5-6 gerezd apróra zúzott fokhagymát.jól összekeverjük,majd egy nagyon pici ecettel és olajjal habosra keverjük. amikor szép krémessé válik, akkor megtöltjük a paradicsomot és a sapkát rátesszük.
nagyon finom és mutatós
a paradicsom zöld szárát ne vegyük le, mert attól is mutatóssá válik
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Kingu23, 2008. jún. 29. 07:09
A padlizsánkrémmel töltött paradicsom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.