Pirogi/nagymamám módra/ recept
60 perc
A Pirogi/nagymamám módra/ hozzávalói:
1/2kg burgonya
1/2kg liptoi túró
5 fej vöröshagyma
kb.1/2kg finomliszt
2dl tejföl
1db tojás
só,bors ,pirospaprika
olaj
A Pirogi/nagymamám módra/ elkészítési módja:
Apróra vágjuk a vöröshagymát,majd megpirítjuk olajon,félretesszük.Megfőzzük a burgonyát,majd összetörjük.Kettéválasztjuk 2/3-1/3 arányban.A kevesebbikhez hozzákeverjük a túrót,kb.3 evőkanálnyit a vöröshagymából,sózzuk óvatosan, borsozzuk,és szórunk bele pirospaprikát.Ez lesz a töltelékünk.A maradék burgonyához hozzákeverjük a lisztet,tojást és gombóctésztához hasonló állagúra gyúrjuk.Kinyújtjuk fél cm vékonyságúra,10cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.Megtöltjük a töltelékkel,félbehajtjuk,elnyomkodjuk a félköríves oldalakat és sós,forró vízben kifőzzük.Kiszedjük,lecsöpögtetjük,megforgatjuk a pirított hagymában és forrón,tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: zizibogyó, 2008. jún. 28. 19:00
A pirogi/nagymamám módra/ elkészítési módja és hozzávalói.