Shunnar khyll - Narancsos csirke recept
A Shunnar khyll - Narancsos csirke hozzávalói:1 fiatal csirke,
3 narancs,
5 narancs leve,
egy kevés szárított narancshéj (a fehér része nélkül) vékony csíkokra vágva,
5 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
1 cső erős paprika,
olaj,
1 nagy póréhagyma;
1 pohár víz,
egy kis marék rizs
A Shunnar khyll - Narancsos csirke elkészítési módja:
A csirkét feldaraboljuk és egy estére páclébe tesszük, amibe olaj, 5 narancs leve, az összevágott fokhagyma; só és bors kerül. Másnap egy magas, peremű serpenyőben - pl. wokban - olajat melegítünk, azon pedig megpirítjuk a csirkedarabokat, hogy mindkét oldalukon aranyszínűek legyenek. Ekkor rájuk dobjuk a szárított narancshéjat (ha forró vízbe dobjuk előtte, könnyebb szeletelni), kevéssel később pedig a karikára vágott pórét és egy darabig együtt sütjük. Erre kerül a három, gerezdekre szedett, lehártyázott és összevágott narancs. Felöntjük a páclével, s hozzáadjuk a maradék fűszereket. Egy marék rizset főzünk bele, ha kész a csirke, hogy sűrű legyen. Ha idő előtt elfőné a levét, óvatosan pótoljuk. Lehet vízzel, narancslével, vagy akár vörösborral.
Nem feltétlen kell egész csirkét beletenni, választhatjuk ehelyett egy csirkényit kitevő csirkemellet vagy csirkecombot. De akár ezt akár azt választjuk a hút érdemes kicsontozni, hogy hamarabb kész legyen, meg akkor evéskor nem azzal kell szórakozni, hogy melyik darabban van csont.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Mystrea, 2008. jún. 25. 13:30
A shunnar khyll - narancsos csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.