Spárga és gombasaláta recept
A Spárga és gombasaláta hozzávalói:175 dkg zöld spárga
1 ek egész mustármag
1 ek reszelt narancshéj
2 tk reszelt citromhéj
2 tk reszelt lime-héj
3 ek narancslé
2 ek citromlé
1 ek lime-lé
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 tk cukor
400 g csiperke gomba
150 g rucola
1 piros húsú paprika csíkokra szeletelve
A Spárga és gombasaláta elkészítési módja:
Spárga fás végét levágjuk, hosszában kettévágjuk. Forró sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízbe mártjuk és félre rakjuk. Mustárt, citrusok héját és levét, fokhagymát ás a cukrot egy edénybe tesszük, megszórjuk frissen őrölt fekete borssal. Felforraljuk, hozzáadjuk a gombát, lassú tűzön 2 percig kevergetjük. Lehűtjük. Gombát kivesszük és a mártást újra felforraljuk, kisebb lángra vesszük és 3-5 percig főzzük. Kissé lehűtjük. A mártásba forgatjuk a gombát, spárgát, paprikát és rucolát.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. jún. 17. 17:34
A spárga és gombasaláta elkészítési módja és hozzávalói.