Óvodai férőhelyek Budapesten! (beszélgetés)
Értem én, de nem fogadom el, hogy fel kell mondani anyukának az állását, mert muszáj.
Csak van még óvoda Bp.-n, ahol van üres hely. Környező kerületben?
Hát, ahol van még férőhely, ott beveszik a kisebbeket is. Ahol teltház, ott nem. Ők sem tudják a fogasra akasztani.
Más szempont: 30-as óvodai csoportban "De borzasztó", mondja a szülő. Pedig azért vannak annyian, mert 120-150 %-ra feltöltötték a létszámot.
Én úgy tudom, hogy az óvoda a betöltött 5, életév után köteles felvenni a gyereket óvodába. Addig nem.
De ez nagyon nagy kitolás szerintem. Szerencsére nem mindenhol ilyenek az óvodában.
Szia!
Nemrég a Kismama egyik számában volt erről szó. Ott azt írták, hogy a gyereknek betöltött 3 éves kortól joga van óvodába járni, továbbá, ha sem a körzeti- sem egyik környékbeli vagy kerületbeli óvodába sincs férőhely, akkor azt hiszem a Jegyzőnek kell arról gondoskodnia, hogy egy velük erre külön szerződést kötött egyéb óvodába elhelyezzék a gyereket.
A lényeg, hogy próbálkozz be náluk nyugodtan, de mindennek legyen írásos nyoma, ha esetleg az igazadat kellene bizonyítanod, vagy egyéb okok miatt.
Sziasztok!
E fórum indítását az ihlette,hogy van egy kislányom aki februárban tölti a három évet és sajnos lehetetlen helyet kapni bölcsibe illetve oviba.
Mind a ketten dolgozunk (anya,apa)így is a nagyi van vele gyesen (mert még ő is dolgozik) és egyszerűen nincs sehol hely ahová beadhatnám februártól.
Ment a levelezés a polgármesteri hivatallal,de a legutolsó válasz az volt hogy sok gyerek van a kerületünkbe (17. kerület) és mindenhol háromszoros a túljelentkezés.Kérik szíves türelmemet!
Kérdem Én és addig mit csináljak vele?Akasszam a fogasra reggel ha megyek dolgozni és mondjam neki hogy jövök este?Vagy vigyem be a hivatalba megőrzésre??
Szóval mindenhol így megy ez?
Kiváncsi vagyok a véleményetekre.
További ajánlott fórumok:
- Barátnőket keresek Budapesten
- Kézilabdázni hobbi szinten, erre keresek Lányokat Budapesten!
- Barátkozzunk.....nem jó Budapesten egyedül!
- Akik Budapesten születtek, de elköltöztek vidékre
- Szerinted is sok pofátlan ember él/van Budapesten?
- Tud valaki olyan boltról Budapesten, ahol lehet kapni óvodai fektetőt?