Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Óvodai farsangra milyen pogit süssek? fórum

Óvodai farsangra milyen pogit süssek? (beszélgetés)


1 2
2010. febr. 10. 14:07

Na, sikerült a neten találnom egy jó pogi receptet, ma volt a farsang, tegnap meg is sütöttem és sikerünk volt vele!!!!

Nagyon örültek a magyar pogácsának, itt nem nagyon ismerik! Ha valakit érdekel elküldöm!

Azért köszi a segítségeket!!!

38. reguska1 (válaszként erre: 37. - Boszorka42)
2010. febr. 8. 12:13
OK Köszi!!!
2010. febr. 6. 19:14
Van még egy sajtos csiga receptem is majd elküldöm.
36. boszorka42 (válaszként erre: 35. - Reguska1)
2010. febr. 6. 19:13

Itt leírom a receptet de kell hozzá keksz sütő amit én a piacon vettem.

1kg liszt 4db tojás 1 kis pohár tejföl 25dkg margarin 1cs sütőpor ízlés szerint só bors köménymag. A hozzá valókat jól össze gyúrom diónyi nagyságú golyókat csinálok és ezeket kisütöm. 1 óra hosszáig szoktam sütni de nagyon kiadós.

35. reguska1 (válaszként erre: 30. - Boszorka42)
2010. febr. 5. 14:05
Hol találom a receptet????
34. reguska1 (válaszként erre: 33. - Sylvia81)
2010. febr. 5. 14:04
Köszi :) Megnézem.
2010. febr. 5. 09:18
Van fönt muffin-receptem is, abba sem kell túró. Csak abból kicsiket csinálj, ha van hozzá formád, különben rengeteg kell.
2010. febr. 5. 09:16

Ahogy elnézem, Kandiét sem lehet. Akkor lenne megoldható, ha kellene bele plusz folyadék, mondjuk tej vagy víz. De ezekbe nem kell. :(

Szóval gyakorlatilag az összes túrós süti klőve. :(

A receptjeim között találsz egy fornettit, azt meg lehet sósan is csinálni, akkor olyasmi lesz, mint a sörkifli - veszett finom!!!

2010. febr. 5. 09:12
Bocsi, elfelejtettem, hogy ott nem olyan a túró. Abból szerintem nem lehet. :( Az én sütim masszájának annyira keménynek/tömörnek kell lennie, hogy csak késsel lehessen vágni, mikor hűtű-hideg. :(
2010. febr. 5. 09:05
Én minden évbe ezt sütöm a farsangra kirándulásra. Már előre mondják a szülők én süssem a sósat finom és kiadós.
29. boszorka42 (válaszként erre: 28. - Reguska1)
2010. febr. 5. 09:02
Keksz lehet édeset is de a sós kömény magos az finomabb.
28. reguska1 (válaszként erre: 4. - 0ef5da02f3)
2010. febr. 4. 19:51
igen a sima sajtos is érdekelne
2010. febr. 4. 19:49
Köszi a gyors segítségeket, még várok túró nélküli recepteket vagy megoldást a mi túrónkra...
2010. febr. 4. 19:48
A fánkot is megsütitek előző nap? Vagy reggel frissen?
2010. febr. 4. 19:48
Kandi, Sylvia köszi a receptet, folyós túróból is meg lehet csinálni? Itt Németországban nem olyan állagú a túró és az íze is más :(
24. reguska1 (válaszként erre: 10. - Pné Veronika)
2010. febr. 4. 19:45
A túrós nem nyerő, mert Németországban élünk és itt nagyon folyós a túró pogit még nem sikerült jót sütnöm belőle, de azért köszi.
23. reguska1 (válaszként erre: 3. - Adryca)
2010. febr. 4. 19:44
Ismerem, köszi, de pogit szeretnék vinni.
22. fdóri
2010. febr. 4. 13:19
Most a suliba nem fánkot sütök, vagyis de képviselő fánkot:) Remélem örülni fognak...
21. fdóri
2010. febr. 4. 13:18

Szia!

Igaz ez nem pogi,de rajtam kívül 1 anyukának sem jutott eszébe fánkot sütni:)

Piciket csináltam és csokiba mártottam. Sikere volt.


2 oviba járt a nagyfiam. Az egyikbe nem lehetett vinni csak bolti cuccokat, a másikban nagyon örültek az óvó és konyhásnénik, hogy nem E-vel tömjük az egész ovit:)

2010. febr. 4. 13:15

Ahogy én szoktam:

50 dkg túró

50 dkg Rama margarin

50 dkg finomliszt

1 ek só

1 egész tojás

reszelt sajt


Először a lisztbe belerakom a sót és alaposan elmorzsolom benne a túrót, míg nagyon pici, 2-3 milis göbökre nem morzsolódik. Ezután belemorzsolom a margarint. Addig gyúrom, míg teljesen egszínű nem lesz a massza (kb. 10-15 perc). Akárhol megtöröd, max. a túró látszódhat benne, nem szabad kétféle sárgának lennie.

(Ezt a procedúrát tök jól lehet csinálni tévézés közben :D ).

Ezután minimum 1 éjszakára hűtőbe rakom, de állhat bent akár 1 napot is. A 12 óra legyen meg, mert a lisztnek ki kell szívnia a nedvességet a Ramaból és a túróból. (Jótanács: nem kell szétnyomkodni a tálban, jobb, ha középen cipóformában marad, mert könnyebb lesz másnap kiszedni.)

Másanap kiveszek belőle egy darabot (kb. a negyedét), és lisztezett nyújtólapon kb. 6-8 milisre nyújtom. Ha kicsit vastagabb, az nem baj. Ezután kb. 6x4 centis kockákat vágok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem. Lehet sűrűn, dagadni nem fog, inkább kicsit összemegy, viszont magasabb lesz.

A tetejüket megkenem a felvert tojással, majd reszelt sajtot szórok rá.

Sütő középső rácsán, közepes lángon addig sütöm, míg a sajt pirulni kezd. (kb. 15-20 perc)


Sajt helyett lehet mást szórni rá: mákot, szezámmagot, lenmagot, bármit, ami elég apró, hogy a tojásba kicsit beleragadjon.



Jut eszembe, nem kimondottan pogi, de nagyon finom és tutira bejön mindenkinek. :)

19. kandi
2010. febr. 4. 12:54

Ahogy én szoktam:

50 dkg sovány túró

40 dkg margarin

2 tojás sárgája

40 dkg finomliszt

1 cs. sütőpor

Túró + margarin + tojás sárgája + só

sütőpor + liszt

túrós massza + sütőporos liszt

A kiszúrt pogik tetejét kevés tejjel elkevert tojássárgájával kenem meg, majd megszórom magokkal vagy sajttal

10-12 perc alatt megsül

2010. febr. 4. 11:58

Regus! Leírjuk a túrós süti receptjét?

Sütés után kb. 1 hétig eláll, én jobban szeretem 1naposan, mert addigra visszapuhul kicsit a tetején a sajt, nem olyan kemény. Könnyebb rágni. :)

2010. febr. 4. 11:53
Ez a fagyasztott torta azért nagyon durva!!!
2010. febr. 4. 11:52
Puncsról jut eszembe... Itt Sopronban még nem találkoztam olyan cukrásszal, aki ismerte volna a puncskockát! Egy nagyon okos alkalmazott egyszer ki is fejtette nekem, hogy a puncskocka az ugyanaz, mint a mignon. Na, azóta a bolt előtt se megyek el!!!
15. kandi (válaszként erre: 14. - Sylvia81)
2010. febr. 4. 11:46

Mindig az jut eszembe mikor anno az eljegyzésünkre anyósom hozott egy előre megrendelt tortát és mikor megvágtuk a közepe jéggé volt fagyva - ennyire volt friss...

Egyébként van cukrász ismerősöm akiknek nagyon finom a süteményük - már ami az ízlésemnek megfelel - csak ők kb. 120km-re laknak tőlünk így ritkán jutok hozzá a puncs szeletükhöz és a krémeshez... sajnos

14. Sylvia81 (válaszként erre: 13. - Kandi)
2010. febr. 4. 11:40
Igazad van. Honnan tudjam, mi van abban a bolti tortában? Néha talán jobb is, ha nem tudom. Az egyetlen, amibe mindig friss hozzávalól kellenek, az az oroszkrémtorta. Ha bármi nem friss benne, az látszik rajta... De abból is ettem már ehetetlent. (Na, ezt jól megaszontam... :D )
13. kandi (válaszként erre: 12. - Sylvia81)
2010. febr. 4. 11:31

Igen, hmmm lehet sütök is ma! Már rég csináltam, ebédet úgysem főzök, ma maradékot eszünk :)

Az óvónők is mondták, hogy tudják, hogy hülyeség, de sajnos ez van... sokan viszik a cukrászdai tortát mikor születésnapja van a gyerkőcnek. Én inkább készítettem pinatat apró édességekkel. Olyat nem viszek oda nekik amit magam sem ennék meg.

12. Sylvia81 (válaszként erre: 11. - Kandi)
2010. febr. 4. 11:25

Azt, amelyiknek a tésztája gy készül, hogy fél kiló liszt, fél kiló túró, fél kiló margarin? Az nagyon jó!!!


Mekkora hülyeség ez a HACCP miatti tiltás!!!

11. kandi
2010. febr. 4. 11:23
Én is azt szeretem aminek túrós a tésztája, de én sajt helyett sesammagot ill. lenmagot szórok a tetejére.
10. Pné Veronika (válaszként erre: 1. - Reguska1)
2010. febr. 4. 11:21
Nekem a túrós-sajtos pogi a nyerő. És másnap is finom.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook