Óvodai farsangra milyen pogit süssek? (beszélgetés)
Na, sikerült a neten találnom egy jó pogi receptet, ma volt a farsang, tegnap meg is sütöttem és sikerünk volt vele!!!!
Nagyon örültek a magyar pogácsának, itt nem nagyon ismerik! Ha valakit érdekel elküldöm!
Azért köszi a segítségeket!!!
Itt leírom a receptet de kell hozzá keksz sütő amit én a piacon vettem.
1kg liszt 4db tojás 1 kis pohár tejföl 25dkg margarin 1cs sütőpor ízlés szerint só bors köménymag. A hozzá valókat jól össze gyúrom diónyi nagyságú golyókat csinálok és ezeket kisütöm. 1 óra hosszáig szoktam sütni de nagyon kiadós.
Ahogy elnézem, Kandiét sem lehet. Akkor lenne megoldható, ha kellene bele plusz folyadék, mondjuk tej vagy víz. De ezekbe nem kell. :(
Szóval gyakorlatilag az összes túrós süti klőve. :(
A receptjeim között találsz egy fornettit, azt meg lehet sósan is csinálni, akkor olyasmi lesz, mint a sörkifli - veszett finom!!!
Szia!
Igaz ez nem pogi,de rajtam kívül 1 anyukának sem jutott eszébe fánkot sütni:)
Piciket csináltam és csokiba mártottam. Sikere volt.
2 oviba járt a nagyfiam. Az egyikbe nem lehetett vinni csak bolti cuccokat, a másikban nagyon örültek az óvó és konyhásnénik, hogy nem E-vel tömjük az egész ovit:)
Ahogy én szoktam:
50 dkg túró
50 dkg Rama margarin
50 dkg finomliszt
1 ek só
1 egész tojás
reszelt sajt
Először a lisztbe belerakom a sót és alaposan elmorzsolom benne a túrót, míg nagyon pici, 2-3 milis göbökre nem morzsolódik. Ezután belemorzsolom a margarint. Addig gyúrom, míg teljesen egszínű nem lesz a massza (kb. 10-15 perc). Akárhol megtöröd, max. a túró látszódhat benne, nem szabad kétféle sárgának lennie.
(Ezt a procedúrát tök jól lehet csinálni tévézés közben :D ).
Ezután minimum 1 éjszakára hűtőbe rakom, de állhat bent akár 1 napot is. A 12 óra legyen meg, mert a lisztnek ki kell szívnia a nedvességet a Ramaból és a túróból. (Jótanács: nem kell szétnyomkodni a tálban, jobb, ha középen cipóformában marad, mert könnyebb lesz másnap kiszedni.)
Másanap kiveszek belőle egy darabot (kb. a negyedét), és lisztezett nyújtólapon kb. 6-8 milisre nyújtom. Ha kicsit vastagabb, az nem baj. Ezután kb. 6x4 centis kockákat vágok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem. Lehet sűrűn, dagadni nem fog, inkább kicsit összemegy, viszont magasabb lesz.
A tetejüket megkenem a felvert tojással, majd reszelt sajtot szórok rá.
Sütő középső rácsán, közepes lángon addig sütöm, míg a sajt pirulni kezd. (kb. 15-20 perc)
Sajt helyett lehet mást szórni rá: mákot, szezámmagot, lenmagot, bármit, ami elég apró, hogy a tojásba kicsit beleragadjon.
Jut eszembe, nem kimondottan pogi, de nagyon finom és tutira bejön mindenkinek. :)
Ahogy én szoktam:
50 dkg sovány túró
40 dkg margarin
2 tojás sárgája
40 dkg finomliszt
1 cs. sütőpor
só
Túró + margarin + tojás sárgája + só
sütőpor + liszt
túrós massza + sütőporos liszt
A kiszúrt pogik tetejét kevés tejjel elkevert tojássárgájával kenem meg, majd megszórom magokkal vagy sajttal
10-12 perc alatt megsül
Regus! Leírjuk a túrós süti receptjét?
Sütés után kb. 1 hétig eláll, én jobban szeretem 1naposan, mert addigra visszapuhul kicsit a tetején a sajt, nem olyan kemény. Könnyebb rágni. :)
Mindig az jut eszembe mikor anno az eljegyzésünkre anyósom hozott egy előre megrendelt tortát és mikor megvágtuk a közepe jéggé volt fagyva - ennyire volt friss...
Egyébként van cukrász ismerősöm akiknek nagyon finom a süteményük - már ami az ízlésemnek megfelel - csak ők kb. 120km-re laknak tőlünk így ritkán jutok hozzá a puncs szeletükhöz és a krémeshez... sajnos
Igen, hmmm lehet sütök is ma! Már rég csináltam, ebédet úgysem főzök, ma maradékot eszünk :)
Az óvónők is mondták, hogy tudják, hogy hülyeség, de sajnos ez van... sokan viszik a cukrászdai tortát mikor születésnapja van a gyerkőcnek. Én inkább készítettem pinatat apró édességekkel. Olyat nem viszek oda nekik amit magam sem ennék meg.
Azt, amelyiknek a tésztája gy készül, hogy fél kiló liszt, fél kiló túró, fél kiló margarin? Az nagyon jó!!!
Mekkora hülyeség ez a HACCP miatti tiltás!!!
További ajánlott fórumok:
- Szőke hajú 22 éves lánynak mit ajánlotok farsangra jelmezként?
- Csoportos jelmez ötleteket várok alsós osztálynak farsangra.(csoportos jelmez) még időben!!
- Ötleteket várok, hogyan csináljak bírkózót a kisfiamból farsangra
- Minek öltözteted a gyereked a farsangra?
- Jelmezötletek az iskolai farsangra?
- Otthoni ruhásszekrényből mibe lehetne beöltözni Farsangra?