Ötletek, hogyan adjuk tudtára a szülőknek, hogy nagyszülők lesznek :) (beszélgetés)
Lottózol? :)))
Ez is aranyos ötlet, csak mi -hiába tetszik meg néha a másikunknak valami- nem vagyunk egy méretek :) NAgyon nem :D
Így legyen a lottón ötösöm Csajszi! :p
Én is leírom, bár ismered:
Vettem januárban egy akkoriban divatos harisnyát, vastagabbat, amit úgy volt, hogy télen is tudok hordani. Aztán februárban lett pozitív a teszt, és hát a harisnyát mire hordani akartam, már a pocakomon feszült. Azt tudtam, hogy Anyum is akar majd venni egy ilyet. Nagyjából egy a méretünk. Elvittem Neki és átadtam. Mondtam neki, hogy amúgy magamnak vettem, de Neki adom, mert én már nem tudom hordani. Rám nézett... és azt mondta, hogy Ő sejti hogy miért. Ahányszor húzott az utóbbi időben Angyal vagy Tündér kártyát, neki mindig a Gyermekáldás jött ki. Végül is ezzel Ő is meglepett engem. :')
A mi esetünk sajátos, mert Karácsonyra várjuk a babát, így április végén kaptak egy Karácsonyi üdvözlőlapot, h Boldog Karácsonyt kívánunk, az ajándékuk már készülőben van és várhatóan december 25.-re érkezik meg, addig mi vigyázunk Rá, de utána ők is korlátlanul szerethetik :)
Anyósoméknak pedig még jobbat találtam ki, Anyósom mindig azt ígérgette, h akkor fog leszokni a cigiről ha unokája lesz. Ezért csináltam neki is egy "prospektust" ami egy 9 hónapos dohányzásról való leszoktató programot tartalmaz, és h a program vége december 25. körül várható. A leszokás sikere garantált, mert a díj amit érte kap, teljesíti szíve minden vágyát ;o)
Hát volt sírás :D
Ha van nagyobb gyerek ő is elmesélheti!
az unokatesómék így mondták el!ovis volt a nagy és ott voltak a mamáéknál!unokatesóm mondja a gyerkőcnek hogy mesélje már el mije lesz neki erre a kicsi hogy kistestvére!!!
Hatalmas volt az öröm!!!
Én ezt egy itteni ismerősömnek javasoltam,és elég galád mód :-)): mikor a nagyszülőknél vagytok,közöljétek velük teljesen komoly arccal,hogy most derült ki,hogy a férjednek van egy gyereke.
:-)))))) Tulajdonképpen nem hazudtok,mert tényleg.:-)) Szívbeteg nagyszülők esetében azért ne ezt a módszert válasszátok..
Párom egyszerűen töltött egy italt az apjának és magának, koccintottak és azt mondta: igyunk a nagyszülőkre :)
Rögtön értették mi van :)
SZia! leírom hogy mi hogy mondtuk el: az első ultrahangos képet beletettük egy borítékba, és amikor összejött a család, felálltunk és elkezdtünk hebegni-habogni.. azt mondtuk hogy van egy kis megbeszélnivaló, ugyanis a következő 18-20 évre nagy kiadásba vertük magunkat, bla bla bla
majd átadtuk anyukámnak a borítékot. Akkor már mindenkinek leesett hogy mi a helyzet
Nálunk mind a két nagymama(sajnos nagy nagymamik vannak)sokat netezik!
Küldünk nekik 1-1 e-mailt amiben a pozitív tesztet ábrázoló képek voltak!
Mind a ketten szinte visítva hívtak fel minket hogy tényleg,és most már biztos?
rettenetesen örültek neki!!!
1-2 ötletet olvastam már neten (kiscipő, képeslap), ki hogyan hozta tudtára a szülőknek, hogy nagyszülők lesznek, de hátha akad még itt pár nagyon jó ötlet :)
Valakinek van jó ötlete? Csak úgy elmondani olyan semmilyen. Valami meglepi kellene, amire nem számítanak :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen nyelven szóljunk a gyermekhez, ha a szülőknek más-más az anyanyelvük?
- Normális, ha egy nagyszülő... konkrétan nagypapa...
- Nyaralás nagyszülőkkel
- Mit szolnál ahoz, ha 3 éves szoba tiszta gyerekedre a nagyszülő csak azért ad éjelre pelenkát mert félti az ágyát?
- Kötelező a szülőknek és gyerekeknek az óvoda bejáratnál egyszerhasználatos papucsot felhúzni
- Verset keresek, nagyszülőknek szólót. Ismer valaki ilyet?