Mit szolnál ahoz, ha 3 éves szoba tiszta gyerekedre a nagyszülő csak azért ad éjelre pelenkát mert félti az ágyát? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Szerintem beszélj a nagyival, hogy mitől fél ennyire. Meséld el hogy a gyerek szobatiszta,nem pisil be.Ha ez nem hatásos, vigyél gumilepedőt.
ne,vidd el a mamához!
vagy,vigyél,oda egy gumilepedőt!
... badarság... SZERINTEM! ... jól meggondoltad? A saját szüleidről vagy a párod szüleiről beszélsz!
Soha nem voltam ilyen helyzetben, de minden szívfájdalom nélkül ráadtam volna a gyerkőcre a pelenkát... és közben mosolyogva megbeszéltem volna vele, hogy így imádjuk a mamát, ahogy van! :o))
Vinnék egy gumilepedőt, hogy tegye fel a lepedő alá. :o) De ha ragaszkodik a pelenkához, akkor megbeszélném a (3 éves) gyerekemmel, hogy a nagyszülők már idősek, és bizony vannak megrögzött jó és persze nagyon rossz szokásaik... és ha valakinek csak ez az egy rossz szokása van, akkor sebaj, kapjuk fel azt a pelenkát... :o))
Egyáltalán nem tartom gáznak egyébként... :o)
A nagyik-dédik már csak ilyenek.Én ugy gondolom nekik ez egyfajta "berögzödés" Ők már nem tudnakesetleg másikat venni és a tisztitás is nehézkes. A MI DÉDINK 91 éves,Még mindig válalja az unokákat de nagyon vigyáz mindenre Ő is letakar mindent és néha még most is tesz nejlon lepedöt a 7 éves unoka alá. Nekünk kell alkalmaszkodi.
Jó tanács számolj 10.-ig.
Sziasztok!
Előre mondom én nem vagyok jóban az anyósommal, sőt.Abban egyet értek, hogy tényleg még szükség is lehet a nagyira. Mi anyósommal olyan szinten nem bírjuk egymást, hogy egy kis kanál víz elég lenne hogy egymást bele folytsuk, de ettől az unokáit még szeretheti, igaz a gyerek nevelésben sem értünk egyet de én meg mondtam neki én nevelem őket ő pedig csak szeresse. Amikor ritkán ott alszanak a gyerekek és épp valamelyik leszokóban volt a pelusról ő inkább vett gumi lepedőt és még ő mondta hogy ne szoktassuk vissza a pelusra.
Azért annak is van határa.
Attól, hogy ott alszik még nem hatalmazza fel, hogy mindent megtegyen. Főleg olyan dolgokat, amik akár rossz irányba is elsülhetnek.
Valamit valamiért.
Ha már rábíztad a gyereked, akkor engedd meg, hogy a legjobb belátása szerint cselekedjen.
Teljesen kiakadnmék.
Biztosan nem aludna ott. De hol van az anyukája fektetéskor?
Ez szerintem nagyon csúnya egy nagyszülőtől.
Oké, hogy félti az ágyát, de azzal, hogy pelust ad a szobatiszta gyerkőcre sokkal többet árt. Manapság már tényleg vannak olyan lepedők, amik erre a célra tökéletesen megfelelnek.
Az biztos, hogy én ilyen körülmények között nem engedném,hogy a gyerekem ott aludjon.
Egy három éves gyermekkel ilyesmit nem szabad tenni. Véleményem szerint gátolhatja a személyiség fejlődését...
Léteznek manapság olyan lepedők az ágyra, amit ha lepisilne a gyerek, akkor nem ázik tőle át az ágy... Nem feltétlenül gumilepedőre kell gondolni. Ilyen huzatot a párnára is lehet venni.
További ajánlott fórumok:
- Normális, ha egy nagyszülő... konkrétan nagypapa...
- Nyaralás nagyszülőkkel
- Természetes dolog, ha a gyerek rajong a nagyszülőkért és a szülőket elutasítja, ha velük van?
- Meddig mehet el egy nagyszülő? Mennyire van joga beleszólni a gyerek körüli dolgokba?
- Szerintetek igaz, hogy a nagyszülők nem tudják elrontani a jólnevelt gyermeket?
- Ha a gyerek a nagyszülőnél jobban szeret lenni *-*