Otellószőlős kalács Vicustól recept

Az Otellószőlős kalács Vicustól hozzávalói:
50 dkg finomliszt, 7 dkg puha vaj, 1 tojás, 15 dkg cukor, csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl langyos tej, 3 dkg élesztő.
2 kanálnyi olvasztott margarin, vagy étolaj, fahéjas cukor bőven, és otelló szőlő
kenéshez 1 tojás sárgája 2 evőkanál tejjel elkeverev
Az Otellószőlős kalács Vicustól elkészítési módja:
Kelesztés után jó nagyra kinyújtom, megkenem kevés olvasztott vajjal vékonyan, (ez plusz vaj, mert a 7 dkg mind belemegy a tésztába), megszórom a fahéjas cukorral elkevert otelló szőlővel, majd feltekerem. Újra kelesztem, majd sütés előtt megkenem 1 tojássárgája, 2 evőkanál tej keverékével, és közepes hőfokon megsütöm. Meggyel is nagyon fincsi..
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Grafitka, 2018. okt. 17. 21:22
Az otellószőlős kalács vicustól elkészítési módja és hozzávalói.