Almás grízfelfújt recept
Az Almás grízfelfújt hozzávalói:3 pohár kefír
2 bögre búzadara
4 tojás
5-6 evőkanál liszt
5-6 nagyobb alma
őrölt fahéj
1 csomag sütőpor
1-26 evőkanál cukor (tetszés szerint, vagy édesítő)

Az Almás grízfelfújt elkészítési módja:
A búzadarát, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, kb egy órára félretesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, tetszés szerint fahéjjal ízesíthetjük. A tésztába belekeverjük a fahéjas reszelt almát. Sütőpapírral bélelt sütőformába tesszük és 180 fokos sütőben megsütjük. Mikor a tészta langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. okt. 14. 18:28
Az almás grízfelfújt elkészítési módja és hozzávalói.