Rakott mexikói zöldség recept
A Rakott mexikói zöldség hozzávalói:1 kg mexikói zöldségkeverék
1/2 kg darált hús
főtt rizs
fűszerek
Besamelhez:
3-4 evőkanál liszt
2 dl főzőtejszín
őrölt szerecsendió
reszelt sajt ízlés szerint

A Rakott mexikói zöldség elkészítési módja:
A rizst szokás szerint elkészítjük, a darált húst kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd kis vizet hozzátéve, 15-20 percig főzzük. A zöldségkeveréket is előfőzzük pár percig, majd hűlni hagyjuk az egészet. Közben egy mélyebb tepsit kizsírozunk, zsemlemorzsával meghintünk és a kihűlt alapanyagokat sorba tesszük bele, amíg el nem fogy. Alulra szoktam egy sor vékonyra szelt krumplit tenni, de nem fontos, elhagyható. Közben a besamelt elkészítjük, és ráöntjük a tepsi tartalmára. Reszelt sajttal jó vastagon megszórjuk, és megsütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. okt. 13. 20:18
A rakott mexikói zöldség elkészítési módja és hozzávalói.