Házi csokoládé recept
A Házi csokoládé hozzávalói:5 evőkanál kakaó,
2 evőkanál cukor,
50 g vaj,
1 dl tej
A Házi csokoládé elkészítési módja:
Egy edényben melegítsük fel a tejet, vigyázzunk ne főjön fel. Egy tálban kavarjuk össze a kakaót a cukorral, és lassanként adjuk hozzá a tejhez. Kavargassuk és tegyük bele az olvasztott vajat is. Lassú tűzön főzzük össze ezt a keveréket kb két percig. Öntsük kiolajozott, formába a forró csokoládét és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt tegyük hűtőszekrénybe néhány őrára, majd vegyük ki a hűtőből, borítsuk ki a formából és szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2018. okt. 15. 21:22
A házi csokoládé elkészítési módja és hozzávalói.