Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis medvetalp recept

Csokis medvetalp recept

Elkészítési idő 40 perc

A Csokis medvetalp hozzávalói:
Tészta:
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
csipet só
1 tojás
26 dkg liszt
2 dkg átszitált kakaópor

Töltelék:
10 dkg étcsoki
2 dl habtejszín
5 dkg puha vaj


A Csokis medvetalp elkészítési módja:
A tésztához a tojást, porcukrot, sót és puha vajat egy keverőtálban, robotgéppel habosra keverjük. A lisztet és a kakóport hozzáadjuk szitálva, tésztalapáttal rövid idő alatt beleforgatjuk, hogy a tészta ne legyen nyúlós. A tésztát nagy lyukú (kb 1 cm átmérőjű), csillagcsöves habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe kagyló formákat nyomunk. Tartsuk a habzsákunkat 45°-os szögben. A kinyomócsövünket kicsit tartsuk el a sütőpapír felszínétől. A habzsákunkat erőteljesen nyomjuk, amíg megjelenik a kagyló szélessége, majd emeljük meg picit a kinyomócsövet és hagyjuk abba a habzsák erőteljes nyomását. Ahogy csökkentjük a habzsák nyomását, úgy húzzuk meg a kagyló végét, amit úgy zárunk le, hogy a sütőpapírhoz érintjük a kinyomócső végét. 170 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük a kekszeket. A krémet már előző nap is elkészíthetjük és hűtőbe tesszük felhasználásig. A csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és alaposan elkeverjük. Levesszük a gőzfürdőről, majd hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg elolvad. Másnap a hűtőből kivéve robotgéppel felverjük a krémet. 2-2-t kekszet összeragasztunk a krémmel, majd kevés kakaóporral megszórva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis medvetalp elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook