Csokis medvetalp recept
40 perc
A Csokis medvetalp hozzávalói:
Tészta:
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
csipet só
1 tojás
26 dkg liszt
2 dkg átszitált kakaópor
Töltelék:
10 dkg étcsoki
2 dl habtejszín
5 dkg puha vaj
A Csokis medvetalp elkészítési módja:
A tésztához a tojást, porcukrot, sót és puha vajat egy keverőtálban, robotgéppel habosra keverjük. A lisztet és a kakóport hozzáadjuk szitálva, tésztalapáttal rövid idő alatt beleforgatjuk, hogy a tészta ne legyen nyúlós. A tésztát nagy lyukú (kb 1 cm átmérőjű), csillagcsöves habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe kagyló formákat nyomunk. Tartsuk a habzsákunkat 45°-os szögben. A kinyomócsövünket kicsit tartsuk el a sütőpapír felszínétől. A habzsákunkat erőteljesen nyomjuk, amíg megjelenik a kagyló szélessége, majd emeljük meg picit a kinyomócsövet és hagyjuk abba a habzsák erőteljes nyomását. Ahogy csökkentjük a habzsák nyomását, úgy húzzuk meg a kagyló végét, amit úgy zárunk le, hogy a sütőpapírhoz érintjük a kinyomócső végét. 170 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük a kekszeket. A krémet már előző nap is elkészíthetjük és hűtőbe tesszük felhasználásig. A csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és alaposan elkeverjük. Levesszük a gőzfürdőről, majd hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg elolvad. Másnap a hűtőből kivéve robotgéppel felverjük a krémet. 2-2-t kekszet összeragasztunk a krémmel, majd kevés kakaóporral megszórva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2018. okt. 8. 19:06
A csokis medvetalp elkészítési módja és hozzávalói.