Sütőben sült, juhtúrós, tejfölös tészta recept
40 perc
A Sütőben sült, juhtúrós, tejfölös tészta hozzávalói:
40 dkg tészta
25 dkg juhtúró
20 dkg bacon
5 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
só
A Sütőben sült, juhtúrós, tejfölös tészta elkészítési módja:
A tésztát rakd forrásban lévő, bő vízbe, dobj hozzá egy teáskanál sót, és főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint. Amikor fogkemény, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és csepegtesd le. A bacont vágd apróra, és pirítsd meg egy serpenyőben. A túrót villával kicsit nyomkodd meg, majd lazítsd a tejföl felével, és ízesítsd fokhagymával. A tésztát rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, oszlasd el rajta a juhtúrós keveréket, és borítsd le a maradék tejföllel. A bacon kisült zsírjával is meglocsolhatod. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze 20 perc alatt. Baconnel megszórva tálald.
Még finomabb lesz a régi kedvenc, ha juhtúróval készíted. Az íze jellegzetesebb, karakteresebb, az állaga kicsit krémesebb. Persze, erről sem hiányozhat a nagy adag tejföl és a bacon. Házi hozzávalókból sokkal finomabb lesz a végeredmény. Nem feltétlenül kell hozzá csuszatészta, tökéletes fusillivel, szarvacskával is. Nem szárad ki, és mindenki repetázni akar belőle. A kovászos uborka ehhez is illik.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2018. szept. 17. 09:15
A sütőben sült, juhtúrós, tejfölös tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.