Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kekszes krémes recept

Kekszes krémes recept

Elkészítési idő 30 perc

A Kekszes krémes hozzávalói:
7,5 dl tej
15 dkg vaj
7 ek cukor
1,5 csomag vaníliás puding
2 db tojás
1 rúd vanília
vajas keksz
2-3 dl tejszín


A Kekszes krémes elkészítési módja:
Egy 30X20 cm-es tepsit kirakunk a vajas keksszel. A pudingport elkeverjük a tojások sárgájával, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjával, majd hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Amikor elérte a megfelelő állagot belekeverjük a vajat és a tojásfehérje felvert habját. A még meleg masszát ráöntjük a kekszre, felvert tejszínt kenünk rá, végül keksszel kirakjuk a tetejét. Egy pár órát hűtjük, majd szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kekszes krémes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook