Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis krémpuding recept

Csokis krémpuding recept

A Csokis krémpuding hozzávalói:
15 dkg étcsoki
6 dl tej
4 evőkanál cukor
3 db tojássárga
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál étkezési keményítő


Csokis krémpuding

A Csokis krémpuding elkészítési módja:
A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a keményítőt és a kakaóport. Több részletben hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük a masszát. Kis lángon kezdjük főzni, folyamatosan kevergetve. Közben figyelünk, nehogy kicsapódjon a tojás. Beleszórjuk az apróra vágott étcsokit. Ha az elolvad, és a krém is elég sűrű, lehúzzuk a tűzről, de kevergetjük még öt percig, hogy biztosan ne legyen csomós. Tálkákba töltjük és kihűtjük, majd tálaljuk.

Ha nem vagyunk elég óvatosak, pohárba töltés előtt elfogy :))


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis krémpuding elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook