Csokis krémpuding recept
A Csokis krémpuding hozzávalói:15 dkg étcsoki
6 dl tej
4 evőkanál cukor
3 db tojássárga
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál étkezési keményítő
A Csokis krémpuding elkészítési módja:
A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a keményítőt és a kakaóport. Több részletben hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük a masszát. Kis lángon kezdjük főzni, folyamatosan kevergetve. Közben figyelünk, nehogy kicsapódjon a tojás. Beleszórjuk az apróra vágott étcsokit. Ha az elolvad, és a krém is elég sűrű, lehúzzuk a tűzről, de kevergetjük még öt percig, hogy biztosan ne legyen csomós. Tálkákba töltjük és kihűtjük, majd tálaljuk.
Ha nem vagyunk elég óvatosak, pohárba töltés előtt elfogy :))
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. szept. 7. 19:58
A csokis krémpuding elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.