Őszi tyúkhúsleves recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Őszi tyúkhúsleves hozzávalói:
1,2 liter tyúkhús főzőleve,
2 db sárgarépa,
1 db fehérrépa,
2 db krumpli
1 db vöröshagyma,
1 ek. étolaj,
1 ek. tyúkzsír (vagy libazsír),
1/2 db zeller zöldjével együtt,
1/2 csokor petrezselyem,
8 dkg házi tarhonya
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, kevés kurkuma
Az Őszi tyúkhúsleves elkészítési módja:
A tyúk főzőlevét használtam fel ehhez a pompás leveshez. Először a répákat, a krumplit, a zellert és a hagymát megpucoltam és alaposan megmostam, majd felkockáztam. A hagymát egészben tettem bele a levesbe. Egy fazékban a zsiradékot felhevítettem, megpirítottam kissé a zöldségeket, fűszereztem majd felöntöttem a tyúk főzőlevével. Beletettem a hagymát is. Fedő alatt kis lángon főztem kb. 20 percig. Amikor minden majdnem megpuhult, de még nem főtt szét, hozzáadtam a tarhonyát és a petrezselymet. Tovább főztem még kb. 10 percig, majd lehúztam a kész levest a tűzről és még forrón tálaltam. Tálaláskor kevés petrezselyemlevéllel is meghintettem. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. okt. 11. 17:52
Az Őszi tyúkhúsleves elkészítési módja és hozzávalói.