Gyors csalamádé répával recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Gyors csalamádé répával hozzávalói:
50 dkg fejes káposzta,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg vöröshagyma,
20 dkg kígyóuborka,
10 dkg kápiapaprika
ecetes léhez
5 dl víz,
1 dl almaecet,
10 dkg barna nádcukor (vagy édesítőszer),
1 tk. patikasó,
1 tk. őrölt színes bors,
1 tk. őrölt fűszerkömény
A Gyors csalamádé répával elkészítési módja:
Az összes zöldségfélét megtisztítottam és vékony csíkokra felszeleteltem, jól besóztam, és hagytam állni 1 óráig. Közben elkészítettem az ecetes levet. 1 liter vízhez adtam a cukrot, az ecetet, a sót és a fűszereket majd addig kevertem, amíg a cukor feloldódott. Miután letelt az 1 óra, jól kinyomkodtam a besózott zöldségféléket, s egy jénai tálba helyeztem. Ráöntöttem az ecetes levet, átkevertem és már fogyasztható is. Hűtőszekrénybe téve, még finomabb néhány nap múlva, mikor a zöldségfélékfélék magukba szívták a levet. Hűtőben zárható edényben sokáig eláll. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. okt. 10. 20:58
A gyors csalamádé répával elkészítési módja és hozzávalói.