Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Omlós töpi pogi recept

Omlós töpi pogi recept

Az Omlós töpi pogi hozzávalói:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
35 dkg darált zsíros tepertő
1 tojás + 1 sárgája a kenéshez
2-2,5 dl tejföl

őrölt bors


Az Omlós töpi pogi elkészítési módja:
A lisztet az élesztőt, a tepertőt jól összemorzsoljuk. Azután a tojást a borsot és a sót és annyi tejfölt gyúrunk össze vele, hogy rétestészta keménységű legyen és kb. 40 percig langyos helyen kelesztjük. Kiszaggatjuk, a tojássárgájába belekeverünk 1 teáskanálnyi tejfölt ezzel kenjük meg a tetejét, szép fényes lesz. Forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Ha a tésztába belegyúrunk kb. 20 dekányi pirított káposztát, egészen különleges káposztás-tepertős pogit süthetünk.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


Az omlós töpi pogi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook